DGMR/Actueel en kennis/Publicaties/Van verlaten kazerneterrein naar bruisend universiteitsgebied

Van verlaten kazerneterrein naar bruisend universiteitsgebied

In maart 2020 werd de eerste fase van het nieuwe open leer- en recreatielandschap door studenten van Maastricht University in gebruik genomen. De totale omvang van de opdracht was het ontwerpen en herstructureren van de monumentale Tapijnkazerne naar een Park voor Maastricht en onderwijsruimte voor de universiteit.

Schooldomein  |  Inspiratieboek 2010 – 2025  |  december 2021

Tapijn van kazerne naar universiteit Bron: Inspiratieboek 2010 - 2025

BREEAM

“In de bestaande gebouwen hebben we alles zoveel mogelijk in het zicht gelaten en de wanden zoveel mogelijk in de originele staat teruggebracht. Zo zit er op advies van ingenieurs- en adviesbureau DGMR akoestisch pleisterwerk tegen het plafond en is er een verhoogde vloer gemaakt in aansluiting op de akoestische wanden met houten latten. Vooraf bracht DGMR de toekomstige situatie in beeld zodat tocht en eventuele condensatie voorkomen konden worden. Er is een witte achterzetgevel gemaakt met grote voorzetramen. De oude trappenhuizen zijn behouden en voor de bereikbaarheid van de gebouwen onderling zijn er enkele trappen toegevoegd.”

Tapijn heeft onder begeleiding van DGMR het BREEAM-excellent certificaat (4*) gekregen, Well Silver, is energieneutraal en all electric. Elektriciteit wordt gekregen van een zonnepark in de buurt en overal is ledverlichting toegepast.

Lees de volledige bijdrage

Onze adviseurs

Erik Meijerink

Adviseur Bouwfysica en duurzaamheid

Grip op de luchtkwaliteit in scholen

Luchtkwaliteit en ventilatie in scholen

Wij kunnen voor scholen en gemeenten niet alleen in kaart brengen waar het misgaat met het binnenklimaat. We kunnen ook begeleiding bieden in het verbeterproces en samen met de installateur een passend pakket aan concrete maatregelen voor u bepalen.

Luchtkwaliteit en ventilatie in scholen

Up-to-date blijven?

Houd mij op de hoogte van de ontwikkelingen bij DGMR.

  • Wanneer u op aanmelden drukt, gaat u akkoord met onze privacy policy.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.