DGMR/Actueel en kennis/Publicaties/De stand van brandveiligheid: 6 actuele onderzoeken gepresenteerd op DGMR-congres

De stand van brandveiligheid: 6 actuele onderzoeken gepresenteerd op DGMR-congres

Het brandgedrag van groene gevelsystemen, de rol van het isolatiemateriaal bij de ontwikkeling van de Grenfelltorenbrand en het brandgedrag van CLT-plafonds met diverse afwerkingen… Deze en andere onderzoeken kwamen aan de orde tijdens het congres ‘Fire Safety in a Sustainable Future’ dat ingenieursadviesbureau DGMR op 21 maart organiseerde.

Wouter de Vries  |  Bouwwereld  |  29 maart 2024

Angus Law tijdens het congres Fire Safety in a Sustainable Future Foto: Bouwwereld

Afschrikwekkende voorbeelden

In dit artikel zijn zes gepresenteerde onderzoeken in vogelvlucht beschreven, met links naar meer informatie. Duidelijk werd deze dag dat kennis van brandveiligheid in de bouw béter kan. De Grenfelltorenbrand en de recente flatbrand in Valencia worden deze middag door verschillende sprekers aangehaald als afschrikwekkende voorbeelden van hoe het verkeerd kan gaan. Sterker nog: de Britse onderzoeker Angus Law trapte het congres af met een lezing over het onderzoek naar de Grenfelltorenbrand.

Doet de brandwetenschap eigenlijk wel genoeg? Deze vraag staat centraal in de lezing van Margaret McNamee van de Universiteit van Lund. Door klimaatverandering wordt het steeds warmer. Wat betekent dit voor wetenschappers en ingenieurs die zich met brandveiligheid bezighouden? “We moeten het over brandveiligheid en duurzaamheid tegelijkertijd hebben, we moeten ze niet apart van elkaar zien.”

Lees het volledige artikel

Onze adviseurs

Paul Hoondert, projectleider Brandveiligheid bij DGMR

Paul Hoondert

Adviseur Brandveiligheid

Patries Robijn-Meijers

Adviseur brandveiligheid

Johan Hoogeweg

Adviseur Brandveiligheid

Brandveiligheid

brandveiligheid explosieveiligheid DGMR

De ingenieurs en adviseurs van DGMR maken gebruik van de meeste actuele inzichten in (integrale) brandveiligheid. Ze zorgen ervoor dat u gebouwen en kantoren kunt bouwen en gebruiken zoals u dat wenst, zo nodig met advies dat buiten de gebaande paden gaat.

brandveiligheid explosieveiligheid DGMR

Up-to-date blijven?

Houd mij op de hoogte van de ontwikkelingen bij DGMR.