DGMR/Actueel en kennis/Publicaties/Sprinklers in parkeergarages

Sprinklers in parkeergarages

In dit artikel in de tweede editie van het magazine European Fire Sprinkler Network, delen Johan Hoogeweg en Ronald Oldengarm hun mening over sprinklerinstallaties in parkeergarages. Over dit onderwerp is veel te doen omdat het vaak lastig is branden in parkeergarages te blussen. Ook de technologische ontwikkeling van (elektrische) auto’s speelt een rol in de discussie.

Een simpel sprinklersysteem genoeg?

Door de hoge kosten maken (veelal kleinere) garages vaak de keuze geen sprinklersysteem te installeren. Johan en Ronald stellen de vraag of het zou helpen de standaard voor deze installaties te verlagen. Zo verlaag je de kosten en zullen er meer garages zijn die een sprinkler installeren. In veel gevallen zou een simpele installatie voldoen, omdat de meeste branden niet het worst-case-scenario volgen. Een interessante vraag waarop zij in het artikel dieper ingaan.

Lees het volledige artikel

Onze adviseurs

Johan Hoogeweg

Adviseur Brandveiligheid

Ronald Oldengarm

Adviseur brandveiligheid

Onze adviesdiensten

Wilt u weten op welke gebieden we u allemaal kunnen ondersteunen? Kijk bij onze adviesdiensten naar de expertise die u kunt inzetten om uw project tot een succes te maken.

Up-to-date blijven?

Houd mij op de hoogte van de ontwikkelingen bij DGMR.

  • Wanneer u op aanmelden drukt, gaat u akkoord met onze privacy policy.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.