DGMR/Actueel en kennis/Publicaties/Oververhitting in scholen is een issue

Oververhitting in scholen is een issue

Oververhitting in scholen is een issue voor veel schoolbesturen. Dynamische zonwering helpt hierbij. De uitdaging is om breder te kijken dan alleen naar de investering in zonwering. Als je dat kunt afzetten tegen minder energiegebruik en betere leerprestaties, dan verdient een investering zich snel terug.

Sibo Arbeek   |   Schooldomein   |   mei 2024

Winst dynamische zonwering met paramatrische software DGMR

Dynamische zonwering helpt

Marije te Kulve van bba binnenmilieu: “We wisten al dat dynamische zonwering van invloed is op het binnenmilieu, maar wilden dat verder onderbouwen. Het type zon- of lichtwering gecombineerd met de oriëntatie van een werkruimte, de koeling, de hoeveelheid en het type glas bepalen onder andere mogelijke productiviteitseffecten van het toepassen van dynamische zonwering. Als je hieraan een model toevoegt waarbij je diverse bouwfysische berekeningen, zoals temperatuur, daglicht en energie uitvoert, kun je de gebruiker per situatie gericht het effect laten zien.” Matthijs van Jaarsveld:  “Met de parametrische software van DGMR kan daglicht, temperatuur en energiegebruik van duizenden varianten in een mum van tijd berekend worden. ”

Lees het volledige artikel

Onze adviseurs

Matthijs van Jaarsveld

Adviseur Bouwfysica en Installaties

Gertjan Verbaan

Senior adviseur bouwfysica

Ontwerpen met daglicht

Natuurlijkd daglicht voor gezondheid in gebouwen

Wij vragen bij elke ontwerpopgave aandacht voor daglicht en daglichttoetreding. Glas op de juiste plaatsen in kantoren, woningen, scholen en ziekenhuizen houdt gebruikers en bezoekers gezond.

Natuurlijkd daglicht voor gezondheid in gebouwen

Up-to-date blijven?

Houd mij op de hoogte van de ontwikkelingen bij DGMR.