DGMR/Actueel en kennis/Publicaties/Leerlingen doen onderzoek naar CO2 en leerprestaties

Leerlingen doen onderzoek naar CO2 en leerprestaties

De afgelopen jaren verschenen er steeds meer krantenkoppen over hoge CO2-concentraties op scholen. Dit heeft een negatieve invloed op de gezondheid en leerprestaties. Leerlingen van de Rotterdamse school Wolfert Tweetalig besloten om zelf te meten hoe de situatie in hun school is als onderzoek voor hun profielwerkstuk.

Isaac, Kyra en Devika |  Schooldomein  |   mei 2020

Ventilatie op scholen

Mechanische ventilatie

Door dit experiment hebben we geleerd hoe belangrijk ventilatie in scholen is voor de luchtkwaliteit. Ook is het handig voor scholen die nieuw worden gebouwd om deze informatie mee te nemen en aan te passen in het gebouw. Met mechanische ventilatie is goede ventilatie veel makkelijker te realiseren. Wanneer er een mechanisch ventilatiesysteem wordt geplaatst, hoeft de leerkracht zich niet meer bezig te houden met de lucht in het lokaal en kan alle aandacht uitgaan naar het lesgeven.

Lees het volledige artikel

Onze adviseurs

Gertjan Verbaan - DGMR

Gertjan Verbaan

Adviseur bouwfysica

Grip op de luchtkwaliteit in bedrijven en scholen

Binnenluchtkwaliteit meten vanwege corona

Zonder te veel besmettingsrisico naar kantoor of naar school? Ventileren en de luchtkwaliteit meten, zeggen de specialisten van DGMR, bba binnenmilieu en Sensornet. Zij ontwikkelden SAM AIR die 24/7 de kwaliteit van de binnenlucht monitort.

Binnenluchtkwaliteit meten vanwege corona

Up-to-date blijven?

Houd mij op de hoogte van de ontwikkelingen bij DGMR.

  • Wanneer u op aanmelden drukt, gaat u akkoord met onze privacy policy.