DGMR/Actueel en kennis/Publicaties/Complex gebouw als icoon van duurzaamheid

Complex gebouw als icoon van duurzaamheid

De Energy Academy Europe is mede dankzij DGMR een icoon van duurzaamheid.

Complex gebouw als icoon van duurzaamheid | DGMR

De Energy Academy Europe is een initiatief van de Rijksuniversiteit Groningen en de Hanzehogeschool Groningen, met als doel ‘de versnelling van de energietransitie te faciliteren door onderwijs, onderzoek en innovatie’. Met het nieuwe gebouw op de Zernike Campus geeft het topinstituut een inspirerend visitekaartje af.

"De Rijksuniversiteit had als opdrachtgever hoge ambities bij de nieuwbouw van de Energy Academy Europe", vertelt Bert Vrijhof, adviseur bij DGMR Drachten, het bureau dat duurzaamheid, bouwfysica, akoestiek en brandveiligheid voor zijn rekening nam. "De ontmoeting van de werelden van onderzoek, leren en bedrijf vormde een belangrijk onderdeel. Maar het moest ook een icoon van duurzaamheid worden." 

Jean Frantzen, BREEAM-expert vanuit DGMR Drachten: "Die duurzaamheid moest ook meetbaar kunnen worden vastgelegd." Deze ambitie resulteerde in gebouw dat genoeg energie levert voor de installaties en de verlichting, en zelfs voor meer dan de helft voor de gebruikers. Met – als eerste onderwijsgebouw in Nederland – een BREEAM-outstanding certificaat.

Lees het volledige artikel Complex gebouw als icoon van duurzaamheid.

 

Onze adviseurs

Bert Vrijhof - DGMR

Bert Vrijhof

Adviseur duurzaamheid en gezondheid
Jean Frantzen - DGMR

Jean Frantzen

Adviseur duurzaamheid en gezondheid

Onze adviesdiensten

Wilt u weten op welke gebieden we u allemaal kunnen ondersteunen? Kijk bij onze adviesdiensten naar de expertise die u kunt inzetten om uw project tot een succes te maken.

Altijd up to date?

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Schrijf je in!

  • Wanneer u op aanmelden drukt, gaat u akkoord met onze privacy policy.