DGMR/Actueel en kennis/Publicaties/Gezond gebouw biedt meerwaarde

Gezond gebouw biedt meerwaarde

Een kantoor met klimmuur, groene wand of een geluidscherm van vogelgeluiden of kabbelend water. Kantoorgebouwen moeten natuurlijk geen pretparken worden, maar een gezond gebouw kan wel degelijk meehelpen aan het duurzaam inzetbaar houden van medewerkers.

Diederik Wieman  |  advisie  |  juni 2019

cover advisie met artikel Gezond gebouw biedt meerwaarde

Beter gebouw

Steeds meer partijen zien de toegevoegde waarde van zo’n gezond gebouw. “Het neemt echt een vlucht”, stelt Antwan van Haaren, senior adviseur Duurzaamheid & Gezondheid bij ingenieurs- en adviesbureau DGMR. “Natuurlijk zien beleggers en vastgoedontwikkelaars dat hun vastgoed meerwaarde krijgt en makkelijker te verhuren of te verkopen is. Maar ze zijn ook intrinsiek gemotiveerd om een gezond gebouw te ontwikkelen. Ook werkgevers hebben veel belangstelling. Ze willen de goede dingen doen, een beter gebouw hebben voor de mensen die er werken.”

Tegenwoordig zitten we helemaal aan de voorkant van projecten en bekijken we samen met de architect hoe we een gebouw gezond, duurzaam en comfortabel kunnen krijgen. We zijn erg blij dat er nu een methodiek is, een maatlat, die je kunt toepassen om een gezond gebouw te ontwikkelen.” Van Haaren doelt op de WELL Building Standard.

Lees het volledige artikel

 

Onze adviseurs

Antwan van Haaren - DGMR

Antwan van Haaren

Adviseur Duurzaamheid en gezondheid

Onze adviesdiensten

Wilt u weten op welke gebieden we u allemaal kunnen ondersteunen? Kijk bij onze adviesdiensten naar de expertise die u kunt inzetten om uw project tot een succes te maken.

Up-to-date blijven?

Houd mij op de hoogte van de ontwikkelingen bij DGMR.

  • Wanneer u op aanmelden drukt, gaat u akkoord met onze privacy policy.