DGMR/Actueel en kennis/Publicaties/Duurzaamheid bij Pulse klopt

Duurzaamheid bij Pulse klopt

Een gebouw maken waar harten sneller van gaan kloppen. Dat is het onderwijsgebouw Pulse van TU Delft, dat in september 2018 in gebruik werd genomen. Omdat studenten en docenten meedachten over de functies van het gebouw. Omdat de duurzaamheid bij Pulse klopt.

Schooldomein  |  Inspiratieboek 2010 – 2025  |  december 2021

Pulse heeft aandacht voor duurzaamheid Bron: Inspiratieboek 2010 - 2025

Brainstormsessies

Het idee van interactieve en experimentele lesvormen, prettige ont-moetingsplek én focus op duurzaamheid nam vanaf eind 2014 vastere vormen aan. Er lag een Programma van Eisen waarin onder andere Passief bouwen, BREEAM en energieneutraal werden genoemd. Brainstormsessies over duurzaamheid met de opdrachtgever – TU Delft Campus and Real Estate – diverse stakeholders van de TU Delft en het ontwerpteam leverde goede en concrete ideeën op. DGMR leidde deze sessies, deelde ervaringen om te inspireren én los te laten.

Samen met Ector Hoogstad Architecten vond DGMR door parametrisch ontwerpen een optimale vorm die gebruik maakt van de stand van de zon. In de zomer houdt het de hoge zon tegen en in de winter laat het de lage zon (en daarmee gratis warmte) door. Met daarbij ook nog eens zoveel mogelijk daglicht het hele jaar rond. Simulaties vonden de ideale ellipsvorm, wat het idee deed ontstaan om deze vorm 3D te gaan printen. Een mooie kans voor TU Delft iets unieks neer te zetten, en het idee kwam ver. Helaas waren de printers nog iets te klein en kwam dit project net iets te vroeg.

Lees de volledige bijdrage

Onze adviseurs

Gertjan Verbaan

Adviseur bouwfysica

Grip op de luchtkwaliteit in scholen

Luchtkwaliteit en ventilatie in scholen

Wij kunnen voor scholen en gemeenten niet alleen in kaart brengen waar het misgaat met het binnenklimaat. We kunnen ook begeleiding bieden in het verbeterproces en samen met de installateur een passend pakket aan concrete maatregelen voor u bepalen.

Luchtkwaliteit en ventilatie in scholen

Up-to-date blijven?

Houd mij op de hoogte van de ontwikkelingen bij DGMR.

  • Wanneer u op aanmelden drukt, gaat u akkoord met onze privacy policy.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.