DGMR/Actueel en kennis/Publicaties/Certificeren is geen doel op zich

Certificeren is geen doel op zich

Hoe borgen we de kwaliteit en het functioneren van de verschillende BREEAM-NL keurmerken? Het College van Deskundigen houdt zich bezig met dat vraagstuk. Voormalig voorzitter Paul van Bergen (DGMR) draagt het stokje over aan Guido den Teuling (Redevco), de nieuwe voorzitter. Een gesprek over de ontwikkeling van BREEAM-NL door de jaren heen.

Anouk Freriks | BREEAM Magazine | november 2022

Paul van Bergen over BREEAM Nieuwbouw, DGMR

Nieuwbouw 2020

Paul van Bergen is trots op de ontwikkeling van BREEAM-NL Nieuwbouw 2020: “We hebben weer een ambitieuzere beoordelingsrichtlijn bedacht en goedgekeurd. Ik ben blij dat er een nieuwe versie is. Daarmee leggen we de lat weer zes jaar verder, maar er zijn ook partijen die daar morgen al willen zijn. Wij weten precies wat de komst van een nieuw schema betekent, voor de markt is het niet altijd voldoende duidelijk hoe stevig die maatregelen en eisen zijn. Daar moeten we duidelijker over communiceren en bij ondersteunen.”

De voormalige en nieuwe voorzitter zien nog een kans om BREEAM-NL verder te brengen. “Momenteel zijn er te weinig BREEAM-NL Assessoren, terwijl iedere BREEAM-NL Expert die rol kan vervullen. Misschien moeten we BREEAM-NL Assessoren gaan toewijzen”, suggereert Van Bergen. Den Teuling knikt instemmend: “Een voordeel daarvan is dat je een brede groep BREEAM-NL Assessoren krijgt in plaats van een select gezelschap dat veel projecten doet.”

Lees het volledige artikel

Onze adviseurs

Paul van Bergen

Directeur en Senior adviseur Bouwfysica en duurzaamheid

Ontwerpen met BENG

PV-panelen

Bijna-Energieneutrale Gebouwen (BENG) worden de norm. Met BENG ligt er een solide basis om de komende jaren energie-efficiënt en duurzaam te gaan bouwen. Met onze jarenlange verdieping in de BENG regelgeving en onze praktijkervaring, kunnen we u goed helpen bij al uw vragen over BENG.

PV-panelen

Up-to-date blijven?

Houd mij op de hoogte van de ontwikkelingen bij DGMR.

  • Wanneer u op aanmelden drukt, gaat u akkoord met onze privacy policy.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.