DGMR/Actueel en kennis/Publicaties/Energy Academy scoort BREEAM Outstanding

Energy Academy scoort BREEAM Outstanding

Energy Academy scoort BREEAM Outstanding

Energy Academy scoort BREEAM Outstanding | DGMR

De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) wil met de Energy Academy Europe (EAE) een icoon neerzetten op het gebied van architectuur en duurzaamheid. Het is het eerste onderwijsgebouw in Nederland met een BREEAM Outstanding-certificaat. De RUG vroeg DGMR om creatief mee te denken over het duurzame gebouw met een voorbeeldfunctie.

Bijzondere oplossingen

Bert Vrijhof: “Het compacte gebouw is energie-neutraal en BREEAM outstanding. Dit was een grote uitdaging voor het ontwerpteam, waarbij de leden van het ontwerpteam BroekBakema, PvB architecten, ICSadviseurs, Arup, Wassenaar en DGMR boven zichzelf moesten uitstijgen en vooral integraal moesten denken. Vanuit de integraliteit zijn bijzondere oplossingen gekomen, zoals het dak met de PV-panelen. Het dak is schuin oplopend en er liggen PV-panelen in een schuine stand op met daartussen glasopeningen in het dak, zodat er natuurlijk daglicht binnenkomt".

Beste naar boven

“Het samen en integraal ontwerpen en bedenken heeft het beste in ons naar boven gebracht, waardoor we meer konden dan dat we individueel hadden kunnen brengen. De maatregelen rond duurzaamheid en techniek sturen veel meer het programma en de architect, waardoor het ontwerp veel meer is dan een ruimtelijk-functionele of architectonische invulling. EAE moet het meest duurzame onderwijsgebouw van Nederland worden, maar ook een gebouw zijn waarin mensen graag willen werken en elkaar kunnen ontmoeten”, aldus Vrijhof.

Lees het volledige artikel Energy Academy scoort BREEAM Outstanding.

 

Onze adviseurs

Bert Vrijhof - DGMR

Bert Vrijhof

Adviseur duurzaamheid en gezondheid
Jean Frantzen - DGMR

Jean Frantzen

Adviseur duurzaamheid en gezondheid

Onze adviesdiensten

Wilt u weten op welke gebieden we u allemaal kunnen ondersteunen? Kijk bij onze adviesdiensten naar de expertise die u kunt inzetten om uw project tot een succes te maken.

Altijd up to date?

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Schrijf je in!

  • Wanneer u op aanmelden drukt, gaat u akkoord met onze privacy policy.