DGMR/Actueel en kennis/Publicaties/‘Blijf kennis ontwikkelen en overdragen’

‘Blijf kennis ontwikkelen en overdragen’

Kennis over brandveiligheid bij elkaar brengen en kennis delen. Het loopt als een rode draad door de carrières van Johan Koudijs en Rudolf van Mierlo. Maar inmiddels nam de een al afscheid en is reeds met pensioen, de ander gaat later dit jaar met pensioen. Nog één keer brengen zij vanuit DGMR (internationale) kennis bij elkaar: op 21 maart aanstaande vindt het internationale congres Fire Safety in a Sustainable Future plaats.

Redactie  |  Brandveilig.com  |  9 februari 2024

Johan Koudijs en Rudolf van Mierlo

Diepgang van kennis

Van Mierlo: “Het kan niet vaak genoeg gezegd worden: blijf kennis ontwikkelen en overdragen en creëer een bouwproces waarin die kennis goed wordt toegepast. Dit vraagt om structureel integreren van brandveiligheid in opleidingen in de bouw op alle niveaus. Ook de planning in het bouwproces waarin fouten nog gerepareerd kunnen worden, is belangrijk. ‘Last but not least’ zijn mensen nodig die ver in de toekomst willen kijken en gedreven zijn om meer te doen dan op de korte termijn noodzakelijk is. Ik hoop dat onze opvolgers hierin de komende decennia een belangrijke rol kunnen spelen.”

Koudijs: “Rudolf slaat de spijker op de kop. De bewustwording in de bouw is veel groter dan 20 jaar geleden. De kennis over brandveiligheid is vooral in de breedte sterk toegenomen, helaas mede door een aantal incidenten de afgelopen jaren. Wat beter kan en moet is de diepgang van de kennis. Zo kunnen risico’s nog beter worden ingeschat. Uiteindelijk zal dat ertoe leiden dat de euro’s die we aan kennis uitgeven meer veiligheid opleveren. Zoals met alles gaan ook hier de kosten voor de baten uit. Het grootste deel van de transitie voor een duurzame wereld ligt nog voor de boeg. Dat is een heel interessante tijd voor onze jonge collega’s.

Lees het volledige artikel

Onze adviseurs

Rudolf van Mierlo

Adviseur brandveiligheid
Paul Hoondert, projectleider Brandveiligheid bij DGMR

Paul Hoondert

Adviseur Brandveiligheid

Johan Hoogeweg

Adviseur Brandveiligheid

Brandveiligheid

brandveiligheid explosieveiligheid DGMR

De ingenieurs en adviseurs van DGMR maken gebruik van de meeste actuele inzichten in (integrale) brandveiligheid. Ze zorgen ervoor dat u gebouwen en kantoren kunt bouwen en gebruiken zoals u dat wenst, zo nodig met advies dat buiten de gebaande paden gaat.

brandveiligheid explosieveiligheid DGMR

Up-to-date blijven?

Houd mij op de hoogte van de ontwikkelingen bij DGMR.