DGMR/Actueel en kennis/Publicaties/Bijdragen aan toekomstgericht MECC Maastricht

Bijdragen aan toekomstgericht MECC Maastricht

DGMR maakt deel uit van een team van gespecialiseerde adviseurs die door de gemeente Maastricht en MECC Maastricht werden benaderd om de plannen die er lagen om het congresgebouw te verbeteren en uit te breiden zo optimaal mogelijk te vertalen. Wij adviseren en begeleiden delen van de bouw die betrekking hebben op bouwfysica, akoestiek, brandveiligheid en duurzaamheid.

Jac Buchholz  |  Limburg Bouwt  |  juni 2019

Blik op toekomstgericht MECC Maastricht Artist's impression cepezed

Nieuwe schil van het gebouw

Paul Zwartjes gaat kort in op wat zoal aan de orde komt in de vier trajecten waarover DGMR adviseert. “Op bouwfysisch vlak is er veel aandacht voor de nieuwe schil van het gebouw. Dat wordt zodanig ‘ingepakt’ dat er energie wordt bespaard. Met isolatie, maar bijvoorbeeld ook door het gebruik van triple beglazing zodat koudeval wordt voorkomen. Momenteel wordt bekeken welke materialen het best aansluiten bij onze berekeningen en ons advies.”

 

Impressie van toekomstgericht MECC Maastricht
Artist’s impression cepezed

 

“De ambitie is BREEAM Very Good. Daartoe worden allerlei maatregelen genomen. De genoemde bouwfysische, maar bijvoorbeeld ook het vervangen van de installaties. Er komt onder meer ventilatie op CO2-basis, vloerverwarming en –koeling en het dak van de uitbreiding wordt, net als het bestaande, voorzien van zonnepanelen. Zo dragen we met ons advies bij aan een toekomstgericht MECC Maastricht.”

Lees het volledige artikel

Onze adviseurs

Paul Zwartjes

Senior adviseur Akoestiek en bouwfysica

Onze adviesdiensten

Wilt u weten op welke gebieden we u allemaal kunnen ondersteunen? Kijk bij onze adviesdiensten naar de expertise die u kunt inzetten om uw project tot een succes te maken.

Up-to-date blijven?

Houd mij op de hoogte van de ontwikkelingen bij DGMR.