DGMR/Actueel en kennis/Projecten/Villages Volvo Ocean Race

Villages Volvo Ocean Race

De Volvo Ocean Race is de langste en zwaarste zeilrace ter wereld. Na 45.000 zeemijlen is in 2018 na zo’n negen maanden de haven van Scheveningen de eindbestemming.

De uitdaging

Organisator Volvo Ocean Race S.L.U. bracht na elke etappe de teams onder in eigen teambases en per locatie werden verschillende paviljoens voor de bezoekers neergezet. Om niet steeds te hoeven aansluiten op de wensen van de lokale autoriteiten in de host cities is een standaard teambase met uitbreidingsmogelijkheden en flexibele indeling ontwikkeld. Belangrijk was dat deze standaard teambases en paviljoens in alle host cities moeten voldoen aan de plaatselijke brandveiligheidseisen. De Volvo Ocean Race zocht een partner die op voorhand die eisen kon beoordelen.

 

Artist impression: Volvo Ocean Race

De oplossing

Voor alle host cities – Alicante, Lissabon, Kaapstad, Melbourne, Hong Kong, Guangzhou, Auckland, Itajaí, Newport, Cardiff, Göteborg en Den Haag – stelde DGMR vooraf de maximale bezettingen van de bases en paviljoens vast op basis van de lokale regelgeving. Daarnaast adviseerden onze adviseurs welke andere maatregelen nodig waren om aan de plaatselijke brandveiligheidseisen te voldoen.
Door de strengste eisen per land centraal te stellen, kon de organisator van de Volvo Ocean Race een teambase ontwerpen die voor de meeste host cities veiliger is dan de lokale regelgeving vraagt. Tentech BV nam deze inbreng van DGMR mee in hun zogenaamde bouwboeken die voor de teambases in elke host city ter goedkeuring bij het lokale bevoegd gezag zijn ingediend.
Daarnaast stelde DGMR een samenvattend document op met alle brandveiligheidsmaatregelen en maximale bezettingen om snel te kunnen schakelen met de lokale brandweer.

De meerwaarde

Voorop staat de veiligheid van de teams die deelnemen aan de Volvo Ocean Race en hun bezoekers. De organisator kon deze nu op elke locatie garanderen. Onnodige discussies met de lokale autoriteiten konden worden voorkomen, omdat op voorhand al zeker was dat de teambases en paviljoens voldeden aan de plaatselijke brandveiligheidseisen.
De acceptatie van de teambases en paviljoens, en de opbouw ervan in de villages in alle host cities verliep zo soepel, dat de coördinator van de teambases bij Volvo Ocean Race opmerkte: “Without you guys we couldn’t have done this. We haven’t had any serious discussions on fire safety in the host cities”.

 

Foto’s: DGMR

Onze adviseurs

Björn Peters

Adviseur Brandveiligheid

Ronald Oldengarm

Adviseur brandveiligheid

Brandveiligheid

brandveiligheid explosieveiligheid DGMR

De ingenieurs en adviseurs van DGMR maken gebruik van de meeste actuele inzichten in (integrale) veiligheid. Ze zorgen ervoor dat u gebouwen en kantoren kunt bouwen en gebruiken zoals u dat wenst, zo nodig met advies dat buiten de gebaande paden gaat.

brandveiligheid explosieveiligheid DGMR

Up-to-date blijven?

Houd mij op de hoogte van de ontwikkelingen bij DGMR.