DGMR/Actueel en kennis/Nieuws/Transformatie Tripolis-complex naar iconische stadscampus

Transformatie Tripolis-complex naar iconische stadscampus

Het monumentale Tripolis-complex aan de A10 in Amsterdam wordt door projectontwikkelaar Flow herontwikkeld tot een bruisende stadscampus, Tripolis-Park. DGMR adviseert over bouwfysica, brandveiligheid, BREEAM en WELL vanaf de eerste ontwerpfase tot en met de uitvoering.

impressie van het Tripolis-Park Bron: Flow Real Estate

Groen, gezond, energiek

MVRDV ontwierp Tripolis-Park met als leidraad het beschermen en omarmen van de iconische, bestaande torens. Een spectaculaire nieuwe ‘landscraper’ langs de A10 wordt hieraan toegevoegd. DGMR voerde omgevingsonderzoeken uit om het windklimaat, de bezonning en het geluid optimaal in het ontwerp te verwerken.

Door innovatieve en creatieve aanpassingen aan de bestaande torens worden deze omgetoverd tot aantrekkelijke en efficiënte kantoorruimten. In combinatie met de nieuwbouw vormt dit de basis voor een groene, gezonde en energieke stadsoase, gericht op vernieuwende bedrijven en ondernemers. Voor het atrium voorspelde DGMR aan de hand van computersimulaties het thermisch comfort en akoestiek. Voor de brandveiligheid van het gebouw werkten wij meerdere gelijkwaardigheden uit, waardoor minder vluchttrappen nodig zijn en meer efficiënte kantooroppervlakte overblijft.

Hoofdhuurder wordt Uber die met haar internationaal hoofdkantoor dertigduizend van de beschikbare vijfenveertigduizend vierkante meter in gebruik neemt. Uber heeft hoogwaardige comforteisen op het gebied van het binnenklimaat. Wij hebben onze expertise ingezet met als doel deze eisen integraal te verwerken in het gebouwontwerp.

 

Transformatie Tripolis-Park
Bron: Flow Real Estate

 

Verdi Zuidas

Tripolis is in de jaren negentig ontworpen door Aldo van Eyck en werd onlangs nog tot gemeentelijk monument aangewezen. Het nieuwe Tripolis-Park is onderdeel van plangebied Verdi Zuidas, gelegen tussen de Amstelveenseweg, de Schinkel en de Nieuwe Meer. In dit gebied wordt door de gemeente Amsterdam ingezet op verbinden, verdichten en vergroenen. De plannen van de gemeente gaan uit van een aantrekkelijk gemengd gebied met circa vijftienhonderd nieuwe woningen. De nieuwe naam Tripolis-Park symboliseert de toevoeging van een weelderig groen landschap op het maaiveld en de geactiveerde daken van de huidige gebouwen van Tripolis. Naast kantoren en voorzieningen komen er ook betaalbare huurappartementen op de campus.

De bouw start deze week en zal zo’n 2,5 jaar duren.

Onze adviseurs

Erik Cremers - DGMR

Erik Cremers

Adviseur bouwfysica
Marc Dekker - DGMR

Marc Dekker

Adviseur brandveiligheid

Onze adviesdiensten

Wilt u weten op welke gebieden we u allemaal kunnen ondersteunen? Kijk bij onze adviesdiensten naar de expertise die u kunt inzetten om uw project tot een succes te maken.

Up-to-date blijven?

Houd mij op de hoogte van de ontwikkelingen bij DGMR.

  • Wanneer u op aanmelden drukt, gaat u akkoord met onze privacy policy.