DGMR/Actueel en kennis/Nieuws/Toekomstgerichte renovatie Paleis van Justitie in Den Bosch

Toekomstgerichte renovatie Paleis van Justitie in Den Bosch

Het Rijksvastgoedbedrijf heeft het Voorlopig Ontwerp voor de renovatie van Paleis van Justitie in ‘s-Hertogenbosch geaccepteerd. DGMR ondersteunt de bouwcombinatie PVJ met een breed palet aan adviezen voor bouwfysica, brandveiligheid en installaties inclusief de begeleiding van de omgevingsvergunning.

Paleis van Justitie in Den Bosch krijgt renovatie, DGMR Bron: Rijksvastgoedbedrijf

Hoger niveau

Het huidige kantorendeel van het Paleis van Justitie in Den Bosch wordt efficiënter ingedeeld en krijgt een ruimteakoestiek die past bij de nieuwste inzichten rondom comfortabel werken. Ook kijkt DGMR naar de geluidisolatie, zodat privacy en rust straks gewaarborgd is voor de verschillende gebruikers van het gebouw.

Het gebouw krijgt nieuwe installaties, waarmee het opnieuw geschikt gemaakt wordt voor de toekomst en voor de huisvesting van rijksdiensten. Daarbij hebben wij aandacht voor het installatiegeluid op de werkvloer én het voorkomen van geluidoverlast op de gevels van de omliggende woningen.

Ook de brandveiligheid wordt op een hoger niveau gebracht, passend bij het nieuwe gebruik en bij de nieuwe vides die aangebracht worden. Daarnaast kijken we naar de balans tussen veilig vluchten en veilig werken in het gebouw. Zeker omdat straks het aantal mensen in het gebouw behoorlijk is.

Definitief ontwerp

In nauwe samenwerking met het Rijksvastgoedbedrijf werkt de bouwcombinatie Dura Vermeer en Croonwolter&dros samen met Fokkema & Partners Architecten en DGMR het Voorlopig Ontwerp uit in een Definitief Ontwerp. De renovatie creëert ruimte voor de huisvesting van rechtbank Oost-Brabant, het gerechtshof ‘s-Hertogenbosch en het Openbaar Ministerie. Ook de Raad van de Kinderbescherming, de Immigratie- en Naturalisatiedienst, de Dienst Terugkeer en Vertrek en het Nederlands Forensisch Instituut nemen straks hun intrek in het Paleis.

Onze adviseurs

Maarten Gies - DGMR

Maarten Gies

Adviseur brandveiligheid en beveiliging
Michiel Fukkink - DGMR

Michiel Fukkink

Adviseur brandveiligheid

Onze adviesdiensten

Wilt u weten op welke gebieden we u allemaal kunnen ondersteunen? Kijk bij onze adviesdiensten naar de expertise die u kunt inzetten om uw project tot een succes te maken.

Up-to-date blijven?

Houd mij op de hoogte van de ontwikkelingen bij DGMR.

  • Wanneer u op aanmelden drukt, gaat u akkoord met onze privacy policy.