DGMR/Actueel en kennis/Nieuws/Team DAAD wint selectie Heineken

Team DAAD wint selectie Heineken

Heineken start met de herontwikkeling Heineken-kantoor in Zoeterwoude. Het bedrijf richt zich erop om het gebouw te transformeren in een groene, gezonde en inspirerende omgeving die aan alle hedendaagse eisen van comfort en duurzaamheid voldoet. BLOC leidt de transformatie samen met Vakwerk Architecten en DAAD, met de D van DGMR.

Team DAAD met DGMR aan de slag voor herontwikkeling Heineken Zoeterwoude

Comfort en duurzaamheid

Als onderdeel van deze herontwikkeling is Heineken aan het onderzoek welke functionaliteiten (zoals co-working en onderwijsfuncties) in het gebouw een plek kunnen krijgen. Ook verkent ze of het gebouw kan worden gedeeld met andere ambitieuze partijen.

Halverwege 2020 zal het Heineken-kantoor in Zoeterwoude zo’n 400 werknemers huisvesten, gericht op internationale en lokale bedrijfsactiviteiten. Het huidige gebouw voldoet niet langer aan de standaarden met betrekking tot comfort en duurzaamheid. Daarom heeft Heineken ervoor gekozen een nieuwe werkomgeving te creëren. Niet door een nieuw kantoor neer te zetten, maar door het bestaande gebouw duurzaam te herontwikkelen.

Het gebouw heeft een hoop ruimte over. Dit biedt de gelegenheid om te onderzoek of de omgeving kan worden gedeeld met andere spraakmakende, ambitieuze bedrijven. De bijzondere locatie – naast de grootste brouwerij van Europa en Heineken’s eigen R&D-centrum én aan de rand van het Groene Hart – lijkt de ideale locatie te zijn voor een kennismaking tussen meerdere werelden. BLOC onderzoekt de haalbaarheid van deze ‘campus’, waarin zich co-working, een incubator, een academy, evenementenfunctionaliteiten en horecavoorzieningen bevinden.

DGMR betrokken bij herontwikkeling Heineken Zoeterwoude

Slimme mobiliteit

Als onderdeel van de plannen wordt er nagedacht over de realisatie van een slimme mobiliteitsvoorziening waar diverse vormen van openbaar vervoer en deelmobiliteit worden gecombineerd. Met lokale en regionale overheden wordt verkend of dit ook van dienst voor andere lokale bedrijven en inwoners.

BLOC leidt de ontwikkeling van dit nieuwe kantoor en wordt daarin ondersteund door Vakwerk architecten en een consortium van DWA, Aronsohn management en constructies en DGMR (DAAD).

Onze adviseurs

Paul van Bergen - DGMR

Paul van Bergen

Adviseur bouwfysica
Mirjam Peters - DGMR

Mirjam Peters

Adviseur duurzaamheid en gezondheid

Onze adviesdiensten

Wilt u weten op welke gebieden we u allemaal kunnen ondersteunen? Kijk bij onze adviesdiensten naar de expertise die u kunt inzetten om uw project tot een succes te maken.

Up-to-date blijven?

Houd mij op de hoogte van de ontwikkelingen bij DGMR.

  • Wanneer u op aanmelden drukt, gaat u akkoord met onze privacy policy.