DGMR/Actueel en kennis/Nieuws/Stimulerende Beste Gebouw 2018

Stimulerende Beste Gebouw 2018

Nog voordat de winnaars van BNA Beste Gebouw van het jaar bekend zijn, heeft DGMR al gewonnen in de categorie Stimulerende omgevingen.

Nog voordat de winnaars van BNA Beste Gebouw van het jaar bekend zijn, heeft DGMR al gewonnen in de categorie Stimulerende omgevingen.

Paviljoen Circl in Amsterdam en Het Gelders Huis in Amsterdam zijn de twee gebouwen die genomineerd zijn in de categorie Stimulerende omgevingen. Bij beide projecten was DGMR betrokken als stimulerende adviseur voor bouwfysica, duurzaamheid en brandveiligheid.

Circl

Over de door Architekten Cie ontworpen Circl schrijft de jury: ‘Een gebouw als pioniers ontwerpen en bouwen met een extreem hoge ambitie van de opdrachtgever: maximaal circulair. Dit heeft geleid tot een bijzonder proces met nauwe en gelijkwaardige samenwerking van gedreven specialisten.’

Het Gelders Huis

Het door Team V Architectuur ontworpen Gelders Huis valt de jury onder andere op door: ‘De Provincie Gelderland krijgt door de combi van renovatie met nieuwbouw een duurzaam en eigentijds ‘huis’ met een monumentaal karakter’, waarbinnen onderlinge ontmoetingen gestimuleerd worden.

Op 18 mei aanstaande vindt de voor ons iets minder spannende prijsuitreiking plaats in de voormalige Bijlmerbajes.

 

Gerelateerde informatie

Onze adviseurs

Erik Meijerink

Adviseur Bouwfysica en duurzaamheid

Paul van Bergen

Directeur en Senior adviseur Bouwfysica en duurzaamheid

Onze adviesdiensten

Wilt u weten op welke gebieden we u allemaal kunnen ondersteunen? Kijk bij onze adviesdiensten naar de expertise die u kunt inzetten om uw project tot een succes te maken.

Altijd up to date?

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Schrijf je in!