DGMR/Actueel en kennis/Nieuws/Samen terug naar een gezonde en veilige kantoorwerkplek

Samen terug naar een gezonde en veilige kantoorwerkplek

Om inzichtelijk te maken hoe de medewerkers het binnenmilieu en het werken op kantoor tijdens de pandemie ervaren, voegden bba binnenmilieu en DGMR een speciale COVID-module toe aan de internationaal toegepaste Healthy Building Index tool.

COVID-module in Healthy Building Index tool van DGMR en bba

COVID-module

Al bijna een jaar werken we zo veel mogelijk thuis. De komende tijd hopen we stap voor stap terug te kunnen naar onze werkplek, waarbij de veiligheid, gezondheid en het comfort van de medewerkers natuurlijk voorop staan.

Met de Healthy Building Index tool kunnen gebouweigenaren en werkgevers op laagdrempelige, efficiënte en anonieme wijze inzicht krijgen in de ervaringen van medewerkers met de luchtkwaliteit, temperatuur, licht en geluid op hun werkplek. De resultaten uit de beknopte enquête worden gecombineerd met gebouwkenmerken om te bepalen of de potentie van het gebouw volledig wordt benut.

De speciale COVID-module toetst daarnaast de tevredenheid van de medewerkers met de getroffen maatregelen op de werkvloer om de kans op besmetting met COVID-19 te verlagen.

Aerosolenroute

Om gebouweigenaren verder te ondersteunen om de werkomgeving zo gezond mogelijk te houden, heeft DGMR het monitoringssysteem SAM Air ontwikkeld. Hiermee wordt de luchtkwaliteit in een ruimte (CO2-concentratie) gemonitord en gebruikt om de kans op besmetting via de aerosolenroute te bepalen en veilig gebruik van de ruimten te ondersteunen.

Onze contactpersonen

Merlijn Huijbers - DGMR

Merlijn Huijbers

Adviseur bouwfysica

Grip op de luchtkwaliteit in gebouwen

Binnenluchtkwaliteit meten vanwege corona

Zonder te veel besmettingsrisico naar kantoor of naar school? Ventileren en de luchtkwaliteit meten, zeggen de specialisten van DGMR, bba binnenmilieu en Sensornet. Zij ontwikkelden SAM AIR die 24/7 de kwaliteit van de binnenlucht monitort.

Binnenluchtkwaliteit meten vanwege corona

Up-to-date blijven?

Houd mij op de hoogte van de ontwikkelingen bij DGMR.

  • Wanneer u op aanmelden drukt, gaat u akkoord met onze privacy policy.