DGMR/Actueel en kennis/Nieuws/Openingsceremonie geeft startsein voor bouw Nederlandse paviljoen

Openingsceremonie geeft startsein voor bouw Nederlandse paviljoen

Nederland heeft officieel het startsein gegeven voor de bouw van het Nederlandse paviljoen op de Expo 2025 Osaka. De openingsceremonie vond plaats op het Expo-terrein in Yumeshima. Het ontwerp van het circulaire paviljoen is gemaakt door architectenbureau RAU, studio Tellart, Japans bouwbedrijf Asanuma en DGMR.

Paul van Bergen aanwezig bij openingsceremonie bouw Expo-paviljoen Foto: RAU

Duurzame toekomst

De ceremonie werd bijgewoond door hoogwaardigheidsbekleders uit zowel Japan als Nederland. Onder hen waren Hiroyuki Ishige, secretaris-generaal van de Japan International Exposition Association 2025, en Marc Kuipers, consul-generaal van Nederland in Osaka en commissaris-generaal voor het Nederlandse tentoonstellingsgebied op Expo 2025. DGMR-directeur Paul van Bergen was namens DGMR aanwezig.

Het Nederlandse paviljoen, met als thema “Common Ground”, laat innovatieve oplossingen zien voor de meest urgente uitdagingen in de wereld, zoals klimaatverandering, voedselzekerheid en vergrijzing. “Onze wereld heeft samenwerking nodig om deze problemen aan te pakken”, aldus Marc Kuipers. “Expo 2025 biedt Nederland een platform om haar expertise te delen en samen te werken aan een duurzame toekomst.”

 

Groepsfoto na openingceremonie start bouw Nederlandse paviljoen Expo
Foto: RAU

Schone, hernieuwbare energie

Het paviljoen zelf belichaamt het thema duurzaamheid. Het gebouw is volledig circulair en maakt gebruik van gerecyclede materialen en bouwmethoden die demontage en hergebruik na de Expo mogelijk maken. Een langwerpig gebouw met een centrale lichtgevende bol symboliseert de zon en het onbeperkte potentieel van schone, hernieuwbare energie. Bezoekers van het Nederlandse paviljoen zullen geavanceerde technologieën ervaren die de kracht van water benutten om de verschuiving naar schone energie.

Onze adviseurs

Paul van Bergen

Directeur en Senior adviseur Bouwfysica en duurzaamheid

Circulair bouwen voor de toekomst

Houten constructie van Triodos Bank, circulariteit in de bouw | DGMR

Samen kijken naar de haalbaarheid en toepassing van innovaties op het gebied van circulariteit. Zo ontstaan gebouwen die flexibel zijn en lang meegaan, waardoor we verspilling en sloop voorkomen.

Houten constructie van Triodos Bank, circulariteit in de bouw | DGMR

Up-to-date blijven?

Houd mij op de hoogte van de ontwikkelingen bij DGMR.