DGMR/Actueel en kennis/Nieuws/Ontwerpen aan het nieuwe Cultuurcluster Delfzijl

Ontwerpen aan het nieuwe Cultuurcluster Delfzijl

De gemeente Eemsdelta gaf eergisteren officieel opdracht voor het ontwerp van het nieuwe Cultuurcluster Delfzijl. Dit cluster komt in de plaats van Theater de Molenberg. In het ontwerpteam van De Zwarte Hond buigt DGMR zich naast bouwfysica, akoestiek en brandveiligheid ook over duurzaam en gezond bouwen.

Ontwerpen aan het nieuwe Cultuurcluster in Delfzijl | DGMR

Positieve bijdrage

In het nieuwe cultuurcluster krijgen Theater de Molenberg en de bibliotheek hun plek. Ook komt er in het complex een aantal woningen. Met het nieuwe cultuurgebouw beoogt de gemeente Eemsdelta een positieve bijdrage te leveren aan de levendigheid van de binnenstad van Delfzijl.

De Zwarte Hond, Theateradvies, Zonneveld Ingenieurs, abtWassenaar, Vos Ontwerpstudio en DGMR vormen samen het ontwerpteam. In wisselende samenstelling heeft dit team al veelvuldig met elkaar samengewerkt, onder andere bij het vorig jaar opgeleverde Theater Zuidplein in Rotterdam.

Ook bij dit theater besteedde DGMR aandacht aan geluid en akoestiek in het gebouw en naar de omgeving toe. Daarnaast was ook brandveiligheid een belangrijk thema, zodat bezoekers veilig in het cultuurgebouw kunnen verblijven.

Onze adviseurs

Peter Bijvoet - DGMR

Peter Bijvoet

Adviseur bouwfysica

Onze adviesdiensten

Wilt u weten op welke gebieden we u allemaal kunnen ondersteunen? Kijk bij onze adviesdiensten naar de expertise die u kunt inzetten om uw project tot een succes te maken.

Up-to-date blijven?

Houd mij op de hoogte van de ontwikkelingen bij DGMR.

  • Wanneer u op aanmelden drukt, gaat u akkoord met onze privacy policy.