DGMR/Actueel en kennis/Nieuws/Nieuwe Arnhemse sporthal aan Middachtensingel

Nieuwe Arnhemse sporthal aan Middachtensingel

De gemeente Arnhem wil een duurzame sporthal realiseren aan de Middachtensingel. In een ontwerpteam met Hooper architects werkt DGMR de ambities uit voor een duurzaam en gezond gebouw. Ook adviseren we over bouwfysica, akoestiek en brandveiligheid.

Nieuwe duurzame sporthal Middachtensingel in Arnhem | DGMR Rendering: Hooper architects

Hergebruik

De gemeente Arnhem legde een duidelijke ambitie voor duurzaamheid op tafel. De duurzame sporthal moet minimaal een GPR-score van 8,5 behalen. DGMR scoorde in de tenderfase hoog op de aanpak om een duurzaam sportgebouw te realiseren. We kijken niet alleen naar oplossingen op het gebied van energie en milieu, maar nemen ook gezondheid en hergebruik van materialen mee.

Niet alleen omliggende scholen gaan de sporthal gebruiken, ook is er ruimte voor middelgrote sportevenementen. Daarom is het van belang dat het gebouw brandveilig is en dat aanwezig publiek veilig kan vluchten. De sporthal komt aan de Middachtensingel in een bebouwde omgeving, waarbij we letten op het voorkomen van geluidhinder vanwege sportactiviteiten en vanwege de installaties in het energiezuinige en gasloze gebouw.

Naar verwachting start de bouw van de nieuwe sporthal begin 2022.

 

Binnenkijken in de nieuwe duurzame sporthal Middachtensingel in Arhnem | DGMR
Rendering: Hooper architects

Onze adviseurs

Joris Kahlert - DGMR

Joris Kahlert

Adviseur brandveiligheid
Paul Zwartjes - DGMR

Paul Zwartjes

Adviseur bouwfysica

Onze adviesdiensten

Wilt u weten op welke gebieden we u allemaal kunnen ondersteunen? Kijk bij onze adviesdiensten naar de expertise die u kunt inzetten om uw project tot een succes te maken.

Up-to-date blijven?

Houd mij op de hoogte van de ontwikkelingen bij DGMR.

  • Wanneer u op aanmelden drukt, gaat u akkoord met onze privacy policy.