DGMR/Actueel en kennis/Nieuws/NEN Studiedag Brandveiligheid gevels

NEN Studiedag Brandveiligheid gevels

Om de kennis van gemeenten, gebouweigenaren en huurders, architecten, aannemers en adviseurs over brandveilige gevels te vergroten, organiseert NEN op 7 maart, op 20 maart en nu ook op 23 april de studiedag Brandveiligheid gevels. DGMR is vanuit de NEN-werkgroep betrokken bij de voorbereiding van de bijeenkomst en vult een deel van het programma in.

Gevelopbouw De Rotterdam

Onderzoek en maatregelen

Gemeenten kregen van minister Ollongren eind november 2018 de oproep om de meest risicovolle gebouwen te inventariseren. Eigenaren van deze gebouwen moeten onderzoek uitvoeren naar de brandveiligheid van de gevels en indien nodig maatregelen nemen. Zij en andere partijen moeten niet alleen de achtergronden van brandveilige gevels kennen, maar ook de praktische uitvoering en controle kunnen realiseren.

Om de betrokken partijen te ondersteunen, ontwikkelde DGMR een risicotool om de brandveiligheid van gevels te inventariseren. Collega Rudolf van Mierlo presenteert deze BZK-risicotool tijdens de studiedag. Ook behandelt hij samen met Bram Kersten van LBP|Sight een aantal cases uit de praktijk. Collega Esther Hebly zoomt in op de details van gevels om te onderstrepen hoe belangrijk ze zijn. Zie het volledige programma.

 

NEN-studiedag

NEN, Brandveilig Bouwen Nederland, Bouwen met Staal, VMRG, Expertisecentrum Regelgeving Bouw en DGMR organiseren deze studiedag samen. De NEN-studiedag beoogt duidelijk(er) te maken wat het belang is van regelgeving, producten en de manier waarop producten getest worden.

Door de grote belangstelling is nog een studiedag toegevoegd!

De dag wordt nu drie keer gehouden: donderdag 7 maart, woensdag 20 maart én dinsdag 23 april aanstaande, van 9.00 tot 17.00 uur bij de Koninklijke Metaalunie in Nieuwegein. Deelnemers betalen € 195 per persoon. Via de NEN-site kunnen ze zich inschrijven.

Onze adviseurs

Rudolf van Mierlo

Adviseur brandveiligheid

Esther Hebly

Senior adviseur Geveltechniek

Onze adviesdiensten

Wilt u weten op welke gebieden we u allemaal kunnen ondersteunen? Kijk bij onze adviesdiensten naar de expertise die u kunt inzetten om uw project tot een succes te maken.

Up-to-date blijven?

Houd mij op de hoogte van de ontwikkelingen bij DGMR.

  • Wanneer u op aanmelden drukt, gaat u akkoord met onze privacy policy.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.