DGMR/Actueel en kennis/Nieuws/Healthy Building Index versterkt nieuwe tool Be Vital

Healthy Building Index versterkt nieuwe tool Be Vital

Beyond Eyes, Heijmans en bba binnenmilieu lanceren Be Vital. Deze dienst combineert data uit het gebouw, installaties en comfortsensoren met beleving van gebouwgebruikers om gebouwen gezonder én energiezuiniger te maken. Om de gebruikersbeleving in beeld te brengen, werkt Be Vital met de Healthy Building Index tool. Deze tool ontwikkelden DGMR en dochterbedrijf bba binnenmilieu samen voor meer inzicht in comfort.

Lancering van Be Vital met de Healthy Building Index tool van DGMR en bba binnenmilieu

Veilig en gezond

De Healthy Building Index tool (HBI) maakt de ervaringen van gebouwgebruikers met het binnenmilieu zichtbaar op aspecten als temperatuur, licht, geluid en luchtkwaliteit. Klachten worden systematisch in kaart gebracht en vergeleken met de referentie, waardoor ze gericht aangepakt kunnen worden zodat daadwerkelijk gezondere en comfortabelere werkplekken ontstaan. Om deze reden zet DGMR de HBI-tool onder andere in bij renovaties om aandachtspunten te formuleren en bij nieuwbouw om te toetsen of ambities gerealiseerd worden. Omdat in kaart wordt gebracht waar in het gebouw de klachten voorkomen, kunnen we de klachten gericht aanpakken op de plekken waar ze voorkomen.

Zeker in deze tijd van coronabesmettingen is het belangrijk dat het binnenklimaat in gebouwen veilig en gezond is. Naast het bewaken en inzichtelijk maken van het comfort is het van belang dat er zuinig met energie wordt omgegaan. Het creëren en bewaken van werkomgevingen die tegelijkertijd gezond, duurzaam én comfortabel zijn, is actueler dan ooit. Be Vital biedt een integrale aanpak die op alle fronten vooruitgang boekt.

Meer informatie

Op de website van dochterbedrijf bba binnenmilieu staat deze samenwerking nog verder toegelicht.

Onze adviseurs

Merlijn Huijbers

Kennis-en Innovatiemanager Bouwfysica en Duurzaam Bouwen

Een gezond gebouw met WELL

WELL AP Exam Prep Training

Ambities om uw gebouw gezond te maken? De WELL Building Standard is een krachtig middel om een gezonde werkomgeving te creëren. Met als doel om de gezondheid en productiviteit van gebouwgebruikers te bevorderen. DGMR is de eerste WELL Performance Testing Organization van Europa.

WELL AP Exam Prep Training

Up-to-date blijven?

Houd mij op de hoogte van de ontwikkelingen bij DGMR.