DGMR/Actueel en kennis/Nieuws/Gezonde nieuwbouw voor GGD Gelderland-Zuid

Gezonde nieuwbouw voor GGD Gelderland-Zuid

GGD Gelderland-Zuid krijgt in Nijmegen een nieuw hoofdkantoor. De nieuwe omgeving moet vooral gezond zijn en ruimte bieden aan werken, vergaderen en ontmoeten. DGMR richt zich op bouwfysica, brandveiligheid, duurzaamheid en gezondheid.

Gezonde nieuwbouw voor GGD Gelderland-Zuid in Nijmegen | DGMR Beeld: Studio Janus

Gezonde plek

De huidige huisvesting van GGD Gelderland-Zuid is verouderd en voldoet bijvoorbeeld niet meer aan de huidige eisen aan energieverbruik. Ook de indeling in de nieuwbouw moet anders, zodat ook onder andere een consultatiebureau en een polifunctie onderdak krijgen. Het nieuwe hoofdkantoor is straks een duurzame en gezonde plek die optimaal aansluit bij de behoefte van cliënten, medewerkers en partners van de GGD en de Veiligheidsregio. Omdat gezondheid hoog in het vaandel staat, begeleidt DGMR aan de hand van de WELL Building Standard de verregaande maatregelen van GGD en in het ontwerp.

In een tijd waarin de GGD elke dag hard werkt aan de bestrijding van het coronavirus, werkt het ontwerpteam aan het nieuw kantoor voor GGD Gelderland-Zuid. De Twee Snoeken, HEVO, Valstar-Simonis en DGMR ontwierpen een gebouw dat bezoekers op een warme en veilige manier ontvangt. Begin 2022 start de bouw van deze nieuwe huisvesting.

 

Onze adviseurs

Antwan van Haaren - DGMR

Antwan van Haaren

Adviseur Duurzaamheid en gezondheid

Een gezond gebouw met WELL

Groene werkomgeving in EDGE Olympic

Ambities om uw gebouw gezond te maken? De WELL Building Standard is een krachtig middel om een gezonde werkomgeving te creëren. Met als doel om de gezondheid en productiviteit van gebouwgebruikers te bevorderen. DGMR is de eerste WELL Performance Testing Organization van Europa.

Groene werkomgeving in EDGE Olympic

Up-to-date blijven?

Houd mij op de hoogte van de ontwikkelingen bij DGMR.

  • Wanneer u op aanmelden drukt, gaat u akkoord met onze privacy policy.