DGMR/Actueel en kennis/Nieuws/Gezond en duurzaam project THIS. van start

Gezond en duurzaam project THIS. van start

In Amsterdam Noord realiseren DW Property en RED Company een nieuw plan met gezondheid als uitgangspunt. In een eerder vervuild gebied ontstaat zo een gezonde woon- werk- en leefomgeving. DGMR hielp in het ontwerpteam met advies over bouwfysica, duurzaamheid en gezondheid.

(c) RED Company/DW Property

Hoge ambities voor duurzaamheid en gezondheid

Powerhouse Company ontwierp het plan met kantoren, appartementen, horeca en parkeervoorzieningen. Een groen landschapspark, ontworpen door Delva Landschape Architects, verbindt straks de gebouwen met elkaar. Door de vele  voorzieningen is THIS. naast een state-of-the-art kantooromgeving. straks ook een echte ontmoetingsplek.

Gezondheid en duurzaamheid zijn de drijvende principes voor het mixed-use plan aan het IJ. Onze adviseurs gaan de duurzame en gezonde ambities aantoonbaar maken door te werken aan een certificering voor BREEAM Excellent en WELL Gold. Zo komt er in het kantoorgebouw een atrium met veel groen en komt er een hoogwaardig klimaat- en ventilatiesysteem. Fijn dat wij zo bijdragen aan deze gezonde, duurzame en inclusieve woon- en werkomgeving.

De bouw is in handen van Bouwbedrijf Wessels Rijssen. Op 02 juni werd het startsein gegeven voor de realisatie. Het ambitieuze plan zal naar verwachting begin 2025 worden opgeleverd. In het ontwerpteam werkt DGMR onder andere samen met Powerhouse Company, Wessels Rijssen, Delva Landscape Architects, Van Rossum en Van Losser Installatiegroep.

 

Onze adviseurs

Antwan van Haaren

Senior adviseur Bouwfysica en gezondheid

Een gezond gebouw met WELL

Groene werkomgeving in EDGE Olympic

Ambities om uw gebouw gezond te maken? De WELL Building Standard is een krachtig middel om een gezonde werkomgeving te creëren. Met als doel om de gezondheid en productiviteit van gebouwgebruikers te bevorderen. DGMR is de eerste WELL Performance Testing Organization van Europa.

Groene werkomgeving in EDGE Olympic

Up-to-date blijven?

Houd mij op de hoogte van de ontwikkelingen bij DGMR.

  • Wanneer u op aanmelden drukt, gaat u akkoord met onze privacy policy.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.