DGMR/Actueel en kennis/Nieuws/Energieneutraal voor Informatiewetenschappen

Energieneutraal voor Informatiewetenschappen UvA

Gisteren maakte de Universiteit van Amsterdam (UvA) bekend dat Benthem Crouwel Architects de opdracht krijgt een gebouw voor de faculteit Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica te ontwerpen. DGMR maakt deel uit van het ontwerpteam om de bouwfysica, brandveiligheid en duurzaamheid vorm te geven.

Artist impression: Benthem Crouwel Architects

Smart, duurzaam, gezond en flexibel

Op Amsterdam Science Park moet ‘ASP 942’ komen, een gebouw volgens een smart, duurzaam, gezond en flexibel ontwerp. Geschikt om de samenwerking met bedrijfsleven en maatschappelijke parnters te faciliteren op het gebied van Kunstmatige Intelligentie. Het winnende ontwerp van Benthem Crouwel Architects valt vooral op vanwege de manier waarop het gebouw kan inspelen op het gebruik ervan.

DGMR past uitstekend bij de ambitie van de UvA om met een minimaal gebruik van grondstoffen en het voorkomen van afvalstromen een duurzaam energieneutraal gebouw te realiseren. Een optimale positionering van het gebouw ten opzichte van de zon en afgestemde daglichttoetreding helpen energie te besparen. Voor de prettige en gezonde werkomgeving zijn de principes van BREEAM en WELL Being zijn hierin leidend.

 

Bron: Benthem Crouwel Architecs

Visionair ontwerp

De gunningscommissie zag in het ontwerp een toegankelijk en transparant gebouw waar medewerkers, studenten en bedrijfsleven zich thuis voelen, een levendig en inspirerend gebouw waarin onderwijs, onderzoek en aanstormend talent in de informatiewetenschappen elkaar kunnen kruisbestuiven. Benthem Crouwel Architects, Strackee, Deerns en DGMR maken samen het integraal ontwerp.

De oplevering van ‘ASP 942’ is in de tweede helft van 2021.

Onze adviseurs

Frank Jakobs

Senior adviseur brandveiligheid

Bert Vrijhof

Adviseur Bouwfysica en akoestiek

Onze adviesdiensten

Wilt u weten op welke gebieden we u allemaal kunnen ondersteunen? Kijk bij onze adviesdiensten naar de expertise die u kunt inzetten om uw project tot een succes te maken.

Up-to-date blijven?

Houd mij op de hoogte van de ontwikkelingen bij DGMR.

  • Wanneer u op aanmelden drukt, gaat u akkoord met onze privacy policy.