DGMR/Actueel en kennis/Nieuws/Energielabel A+ voor DGMR-kantoor Arnhem

Energielabel A+ voor DGMR-kantoor Arnhem

Het certificaat met energielabel A+ voor het DGMR-kantoor aan de Weerdjesstraat in Arnhem is binnen. Vóór de duurzame oplossingen had het pand een D-label. De energie die we in de verbouwing staken, heeft zich uitbetaald.

Certificaat energielabel A+ voor DGMR-kantoor Arnhem

Hergebruik

Het uitgangspunt tijdens de verbouwing was hergebruik. “Wat nog goed was, hebben we opnieuw gebruikt. Zoals grote delen van de huidige installatie voor ventilatie en elektriciteit”, licht directeur Ieke Kuijpers toe. “We maakten ons kantoor energiezuiniger door onder andere LED-verlichting toe te passen. Ook vervingen we de volledige regeltechniek en plaatsten we een warmtewiel in de bestaande luchtbehandelingskast.”

We onderzochten verder of de zonwerende beglazing en de isolatie van het pand nog voldeden, dat bleek het geval te zijn. Daarnaast probeerden we zo min mogelijk nieuwe materialen toe te passen. Zo lieten we de tegels in de toiletten schilderen in plaats van ze te vervangen. En de ontvangstbalie is hergebruikt en van een modern jasje voorzien. Uit het vorige pand namen we het meubilair mee. Extra meubilair schaften we tweedehands aan. De vloerbedekking en lichtwering hebben een cradle-to-cradle certificaat.

Onze adviseurs

Ieke Kuijpers-van Gaalen

Algemeen directeur en Senior adviseur Energiebeleid

Ontwerpen met BENG

PV-panelen

Bijna-Energieneutrale Gebouwen (BENG) worden de norm. Met BENG ligt er een solide basis om de komende jaren energie-efficiënt en duurzaam te gaan bouwen. Met onze jarenlange verdieping in de BENG regelgeving en onze praktijkervaring, kunnen we u goed helpen bij al uw vragen over BENG.

PV-panelen

Up-to-date blijven?

Houd mij op de hoogte van de ontwikkelingen bij DGMR.

  • Wanneer u op aanmelden drukt, gaat u akkoord met onze privacy policy.