DGMR/Actueel en kennis/Nieuws/Eerste ontwerp De Caap voor kickstart Rivium

Eerste ontwerp De Caap voor kickstart Rivium

Er ligt een eerste ontwerp van De Caap, een duurzaam, levendig en groots gebouw op Rivium in Capelle aan den IJssel. De Zwarte Hond ontwierp deze kickstarter van de gebiedsontwikkeling op Rivium. DGMR levert als adviseur bouwfysica, brandveiligheid en duurzaamheid een bijdrage aan de ontwikkeling van dit hedendaagse stadsblok.

De Caap op Rivium Capelle aan den IJssel Artist impression: De Zwarte Hond

Mix van wonen en winkelen

Het ontwerpteam kan het voorlopige voorstel verder uitwerken na feedback van opdrachtgever Woonfront Rivium Capelle aan den IJssel en de gemeente. De Caap vormt de landmark van het nieuwe Rivium met onder andere een woontoren van 150 meter hoog. In totaal komen er zo’n 1.700 woningen in het stadsblok dat ook een grote, groene binnenhof kent. Verder krijgt De Caap een levendige plint van 10.000 m2 met winkels en horeca. Onder de grond komt een parkeergarage van acht lagen.

Voor de adviseurs van DGMR ligt er een flinke opgave vanwege de mix van wonen en winkelen. De levendigheid die bewoners en winkelend publiek met zich meebrengen, moet niet doordringen in de woningen. Dat vraagt om aandacht voor akoestiek en geluid. Veel mensen betekent ook focus op een veilig verblijf en veilig parkeren. Op het gebied van duurzaamheid krijgt BENG aandacht en de energiezuinige oplossingen die daarbij passen.

Rivium ondergaat de komende tien jaar een grote transformatie van bedrijventerrein naar woonwijk met in totaal zo’n 5.000 woningen. Samen met de Rivium Boulevard vormt De Caap straks het hart van de nieuwe wijk.

Onze adviseurs

Antwan van Haaren - DGMR

Antwan van Haaren

Adviseur Duurzaamheid en gezondheid
Ronald Oldengarm, DGMR

Ronald Oldengarm

Adviseur brandveiligheid

Onze adviesdiensten

Wilt u weten op welke gebieden we u allemaal kunnen ondersteunen? Kijk bij onze adviesdiensten naar de expertise die u kunt inzetten om uw project tot een succes te maken.

Up-to-date blijven?

Houd mij op de hoogte van de ontwikkelingen bij DGMR.

  • Wanneer u op aanmelden drukt, gaat u akkoord met onze privacy policy.