DGMR/Actueel en kennis/Nieuws/Aan de slag voor duurzaam Huis van de Stad in Helmond

Aan de slag voor duurzaam Huis voor de Stad in Helmond

Gemeente Helmond heeft het team Kraaijvanger Architects en abcnova geselecteerd voor de realisatie van één duurzaam Huis voor de Stad. Ze vormen samen met de adviseurs Aronsohn, DGMR en Valstar Simonis het Total Engineering (TE)-team. Van definitiefase tot en met de ingebruikname is dit team verantwoordelijk voor de totstandkoming van het nieuwe Huis voor de Stad van Helmond.

Huidige Stadskantoor Helmond wordt duurzaam Huis voor de Stad

Circulair en duurzame huisvesting

De gemeente Helmond heeft een aantal doelstellingen gesteld aan de nieuwe centrale huisvesting – van vier naar één locatie. Zij willen een duurzaam gebouw realiseren dat inclusief, open en toegankelijk is en bijdraagt aan een economisch-vitaal Helmond. Een eigentijds en flexibel gebouw dat passend en verantwoord is bij een publieke organisatie. DGMR brengt haar expersite op het gebied van bouwfysica, akoestiek, brandveiligheid en duurzaamheid in om bij te dragen aan de ambities van de gemeente.

Het nieuwe Huis voor de Stad wordt een plek waar alle inwoners zich thuis moeten voelen. Daarom is participatie met de inwoners van de gemeente Helmond essentieel in de aanpak van het TE-team en de gemeente. Door in korte sprints samen te werken kan er makkelijk worden bijgestuurd en is de inspraak van inwoners en andere stakeholders snel te realiseren.

Bijzonder aan de selectie-uitvraag van de gemeente Helmond was dat er expliciet niet om een ruimtelijk ontwerp werd gevraagd. Het team Kraaijvanger Architects en abcnova is beoordeeld op de reflectie op de opdracht, hun visie op de werkwijze en de visie op communicatie. De gemeente spreekt op basis van de aanbesteding vertrouwen uit in het team.

Team met ervaring

Het TE-team heeft een ruime en diverse ervaring die van pas komt bij de beantwoording van de unieke ontwikkeling van het duurzaam Huis voor de Stad Helmond. Zo heeft het team samengewerkt aan Stadhuis Almelo, het meest duurzame stadhuis van Nederland en de verduurzaming van de RDW in Veendam. Met een frisse blik, een flexibele aanpak en met kennis over de kwaliteiten waaraan een stadskantoor moet voldoen, gaat het TE-team met de gemeente toewerken naar het duurzame Huis van de Stad.

Onze adviseurs

Paul Zwartjes

Senior adviseur Akoestiek en bouwfysica

Onze adviesdiensten

Wilt u weten op welke gebieden we u allemaal kunnen ondersteunen? Kijk bij onze adviesdiensten naar de expertise die u kunt inzetten om uw project tot een succes te maken.

Up-to-date blijven?

Houd mij op de hoogte van de ontwikkelingen bij DGMR.

  • Wanneer u op aanmelden drukt, gaat u akkoord met onze privacy policy.