DGMR/Actueel en kennis/Nieuws/Duurzaam en gezond nieuw IBM-kantoor in Amsterdam

Duurzaam en gezond nieuw IBM-kantoor in Amsterdam

In het nieuwe Think District langs de A10 verrijst een nieuwe plek voor IBM-medewerkers. Het multi-tenant gebouw waarin IBM de initiërende huurder is, richt zich volledig op duurzaamheid en gezondheid van haar gebruikers. Een mooie opgave voor DGMR als adviseur bouwfysica, duurzaamheid en gezondheid in het ontwerpteam.

Nieuw kantoor voor IBM | DGMR (c) Plomp RED Company

Ambities aantoonbaar maken

Het nieuwe kantoorgebouw kenmerkt zich door een groot atrium, diverse voorzieningen gericht op welzijn van de gebruikers en de verbondenheid met de natuur. Powerhouse Company ontwierp het gebouw zo dat ontmoeting op een natuurlijke wijze gestimuleerd wordt. Tegelijk is de nieuwbouw klaar voor de nieuwe vorm van gezond werken. Onze adviseurs gaan de duurzame en gezonde ambities aantoonbaar maken door te werken aan certificering voor BREEAM Outstanding en WELL Platinum. De hoge ambities zorgen er ook voor dat het gebouw ‘Paris Proof’ wordt.

Het unieke ontwerp met grote ramen en overstekken brengen de juiste hoeveelheid natuurlijk licht naar binnen. De combinatie van natuurlijk licht, luchtkwaliteit, groen en gezonde faciliteiten als een gym en meditatieruimten zorgt voor een gezonde werkomgeving die productiviteit stimuleert. Technologie gaat proactief het gebruik, het aantal gebruikers en hun wensen op kantoor voorspellen. Bijvoorbeeld door ze de juiste werkplek toe te wijzen. Samen met het geavanceerde licht- en klimaatsysteem draagt dit bij aan gezondheid en comfort van gebruikers en aan energiebesparing.

RED Company ontwikkelt het nieuwe kantoorgebouw van ca. 35.000 m2. In het ontwerpteam werkt DGMR onder andere samen met Powerhouse Company, Van Rossum, DVP Smart Concepts, DELVA Landscape Architecture & Urbanism en Mees Ruimte & Milieu.

 

Dwarsdoorsnede van nieuw duurzaam en gezond IBM-kantoor
(c) RED Company

Onze adviseurs

Antwan van Haaren is WELL Sound Advisor

Antwan van Haaren

Senior Adviseur Bouwfysica, WELL Sound Advisory & WELL AP

Een gezond gebouw met WELL

WELL AP Exam Prep Training

Ambities om uw gebouw gezond te maken? De WELL Building Standard is een krachtig middel om een gezonde werkomgeving te creëren. Met als doel om de gezondheid en productiviteit van gebouwgebruikers te bevorderen. DGMR is de eerste WELL Performance Testing Organization van Europa.

WELL AP Exam Prep Training

Up-to-date blijven?

Houd mij op de hoogte van de ontwikkelingen bij DGMR.