DGMR/Actueel en kennis/Nieuws/Gemotiveerd aan de slag met Gelderse Drawdown Scaling Challenge

Gemotiveerd aan de slag met Drawdown Scaling Challenge

Collega Rick Idema is door de Provincie Gelderland geselecteerd om mee te doen aan de Drawdown Scaling Challenge. Hij is één van de tien duurzaamheidstalenten in Nederland die van 30 maart tot 5 april 2019 aan de slag gaan om duurzaamheidsinitiatieven op te schalen.

Drawdown Scaling Challenge met DGMR

Bestaande initiatieve opschalen

Oplossingen om klimaatopwarming tegen te gaan, zijn er legio. Het boek Drawdown laat zien hoe de 80 nieuwste innovaties helpen om een drastische omslag te maken. De provincie Gelderland wil geen tijd en energie stoppen in nieuwe ideeën, maar bestaande initiatieven opschalen. Ze riep de nieuwe generatie op om hun talenten en denkwijzen hiervoor in te zetten tijdens de Drawdown Scaling Challenge.

Rick Idema is junior technisch specialist bij DGMR. Hij houdt zich bezig met mobiliteit en duurzaamheid. In een van de twee multidisciplinaire teams gaat hij aan de slag met (inter)nationale pilots die succesvol zijn en voor een CO2-reductie zorgen. Dat moet leiden tot een uitvoerbaar plan waarin staat hoe Gelderland innovaties voor mobiliteit kan opschalen om zoveel mogelijk CO2 te reduceren in de komende vijf jaar.

De teams krijgen één week, 24/7 om met één opschalingsvraagstuk aan de slag te gaan. Hierbij worden ze begeleid door diverse topcoaches, specialisten uit de academische wereld en het bedrijfsleven.

Onze adviseurs

Michel van Kesteren

Senior adviseur milieu en ruimte

Onze adviesdiensten

Wilt u weten op welke gebieden we u allemaal kunnen ondersteunen? Kijk bij onze adviesdiensten naar de expertise die u kunt inzetten om uw project tot een succes te maken.

Up-to-date blijven?

Houd mij op de hoogte van de ontwikkelingen bij DGMR.

  • Wanneer u op aanmelden drukt, gaat u akkoord met onze privacy policy.