DGMR/Actueel en kennis/Nieuws/DGMR draagt bij aan EMA

DGMR draagt bij aan EMA

DGMR geeft samen met de bouwcombinatie Dura Vermeer en Heijmans vorm aan de nieuwbouw van het Europees Medicijn Agentschap (EMA) in Amsterdam.

Europees Medicijn Agentschap EMA exterieur | DGMR

DGMR geeft samen met de bouwcombinatie Dura Vermeer en Heijmans vorm aan de nieuwbouw van het Europees Medicijn Agentschap (EMA) in Amsterdam. 

Het Rijksvastgoedbedrijf en Dura Vermeer ondertekenden vandaag het contract voor de nieuwbouw van EMA. Nu de contractondertekening door staatssecretaris Knops (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) een feit is, maakt Dura Vermeer bekend dat zij voor de realisatie van het Design, Build & Maintain-project met Heijmans een bouwcombinatie vormt. Voor Rijksvastgoedbedrijf blijft Dura Vermeer enig contracthouder. De opdracht vertegenwoordigt een waarde van € 255 miljoen euro inclusief een onderhoudsperiode van 20 jaar.

De nieuwbouw van het EMA verrijst aan de Domenico Scarlattilaan op de Zuidas, nabij station Amsterdam RAI. Het voorontwerp van Fokke van Dijk, architect bij het Rijksvastgoedbedrijf, betreft een 80 meter hoog gebouw met 19 verdiepingen. Het totaal vloeroppervlak is 39.000 m2 waarvan circa 27.500 m2 kantoor en 11.500 m2 vergader- en congresruimten. Het nieuwe EMA-gebouw biedt dadelijk huisvesting voor 900 medewerkers, afkomstig uit zo’n 30 landen.

Bouwfysica en (brand)veiligheid

De bouwcombinatie is verantwoordelijk voor de bouwkundige realisatie en installatietechnische voorzieningen inclusief een onderhoudsperiode van 20 jaar. Naast Heijmans werkt Dura Vermeer ook samen met MVSA Architects voor de verdere uitwerking van het voorontwerp, OKRA Landschapsarchitecten voor de daktuin en het terrein, Fokkema & Partners voor het interieurontwerp, Van Rossum voor de constructies, DWA voor het installatie-advies en DGMR voor de bouwfysica en (brand)veiligheid. Voor de installaties heeft Dura Vermeer SDR Elektrotechniek en Van Dorp Installaties in het team opgenomen.

Ronald Dielwart, lid Raad van Bestuur van Dura Vermeer: “We zijn zeer verheugd met de opdracht voor de bouw van het EMA. Met alle betrokkenen gaan we de ambities waarmaken van dit uitdagende project. We kijken uit naar de samenwerking met het Rijksvastgoedbedrijf en onze partners.”

De bouw van het nieuwe pand start in juni van dit jaar en moet medio november 2019 gereed zijn.

Europees Medicijn Agentschap

Het EMA is verantwoordelijk voor de kwaliteit en veiligheid van nieuwe geneesmiddelen voor mensen en dieren die op de Europese markt worden toegelaten. Momenteel is het EMA gehuisvest in Londen, maar verlaat de stad door het voorgenomen vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie.

 

Europees Medicijn Agentschap EMA interieur | DGMR

Onze adviseurs

Paul van Bergen

Directeur en Senior adviseur Bouwfysica en duurzaamheid
Antwan van Haaren is WELL Sound Advisor

Antwan van Haaren

Senior Adviseur Bouwfysica, WELL Sound Advisory & WELL AP

Onze adviesdiensten

Wilt u weten op welke gebieden we u allemaal kunnen ondersteunen? Kijk bij onze adviesdiensten naar de expertise die u kunt inzetten om uw project tot een succes te maken.

Altijd up to date?

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Schrijf je in!