DGMR/Actueel en kennis/Nieuws/DGMR blij met 30 procent minder CO2-uitstoot

DGMR blij met 30 procent minder CO2-uitstoot

Onder andere groene stroom, bewust energiegebruik, LED-verlichting en meer OV-reizen zorgen ervoor dat de CO2-uitstoot bij DGMR verder is gedaald. We zijn blij met de reductie van 30 procent per fte in 2018/2019, waarmee we onze doelstelling voor 2021/2022 eerder realiseren.

Factsheet Milieubeleid en CO2-prestatie bij DGMR laat minder CO2-uitstoot zien

Footprint zo klein mogelijk

Onze doelstelling is om onze CO2-footprint zo klein mogelijk te maken. Afgelopen boekjaar ging de uitstoot terug van 3.635 naar 3.067 kg CO2/fte in 2018/2019, ondanks dat het aantal medewerkers groeit. Daarvoor nemen we maatregelen en veranderen we ons gedrag. Op het gebied van mobiliteit bijvoorbeeld door de autovrije DGMR werkdag, het stimuleren van thuiswerken en laadpalen met een voordelig tarief. Op onze kantoren door biologische koffie, sap en zuivel aan te bieden, centraal afval in te zamelen en bijvoorbeeld door collega’s onderling kennis te laten delen over duurzame oplossingen  voor thuis.

Een nieuwe factsheet maakt het milieubeleid van DGMR in kort bestek zichtbaar. Aan de ene kant aandacht voor de CO2-uitstoot, aan de andere kant de pijlers van ons milieuzorgsysteem. In ons milieubeleid staan de afspraken die we gemaakt hebben om onze eigen bedrijfsvoering zo milieuvriendelijk mogelijk in te richten. We zijn voortdurend op zoek naar mogelijkheden om dit te verduurzamen. We moedigen medewerkers aan om initiatieven en nieuwe ideeën op dit gebied aan te dragen.

Bekijk onze factsheet

Onze adviseurs

Ieke Kuijpers - DGMR

Ieke Kuijpers-van Gaalen

Adviseur bouwfysica

Onze adviesdiensten

Wilt u weten op welke gebieden we u allemaal kunnen ondersteunen? Kijk bij onze adviesdiensten naar de expertise die u kunt inzetten om uw project tot een succes te maken.

Up-to-date blijven?

Houd mij op de hoogte van de ontwikkelingen bij DGMR.

  • Wanneer u op aanmelden drukt, gaat u akkoord met onze privacy policy.