DGMR/Actueel en kennis/Nieuws/DGMR Arnhem verhuist

DGMR Arnhem verhuist

DGMR Arnhem verruilt het pand aan de van Pallandtstraat voor een nieuwer pand aan de Weerdjesstraat in het centrum van Arnhem. Net zoals wij dat in onze projecten belangrijk vinden, lieten wij het pand zo duurzaam en circulair mogelijk verbouwen.

Beeld: Cushman & Wakefield Arnhem

Energielabel A+

Nu de verbouwing helemaal klaar is, heeft het nieuwe kantoor energielabel A+. Een belangrijk uitgangspunt voor ons: wat nog goed is, kunnen we hergebruiken. Zo gebruikten we grote delen van de huidige ventilatie- en elektrische installatie. Om het gebouw energiezuiniger te maken pasten we LED verlichting toe, is de volledige regeltechniek vervangen en lieten we een warmtewiel plaatsen in de bestaande luchtbehandelingskast. We voerden berekeningen uit om te zien of het zonwerend dubbel glas nog voldeed. Dit bleek het geval, dus dat behouden wij.

Zo veel mogelijk hergebruik van materialen en tweedehands meubilair

We nemen het meubilair, zoals stoelen en tafels mee uit het vorige pand. Al het extra benodigde meubilair kochten we tweedehands. Ook veel sanitair en plafonddelen konden met kleine aanpassingen blijven. Voor de vloerbedekking en lichtwering kozen we voor producten met een  cradle-to-cradle certificaat.

Met deze verbouwing hebben we straks een energiezuinig, duurzaam en gezond pand. We kijken uit naar de verhuizing en gaan ervan uit vele jaren met plezier in ons nieuwe pand te werken aan een gezonde, veilige en duurzame omgeving.

Onze adviseurs

Ieke Kuijpers-van Gaalen

Algemeen directeur en Senior adviseur Energiebeleid

Maarten Gies

Senior adviseur Integrale projecten

Onze adviesdiensten

Wilt u weten op welke gebieden we u allemaal kunnen ondersteunen? Kijk bij onze adviesdiensten naar de expertise die u kunt inzetten om uw project tot een succes te maken

Up-to-date blijven?

Houd mij op de hoogte van de ontwikkelingen bij DGMR.

  • Wanneer u op aanmelden drukt, gaat u akkoord met onze privacy policy.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.