DGMR/Actueel en kennis/Nieuws/De Voortuinen winnen Gulden Feniks 2022

De Voortuinen winnen Gulden Feniks 2022

Transformatieproject De Voortuinen in Amsterdam won onlangs de Gulden Feniks 2022. De jury roemde de geniale oplossing voor hergebruik van een toren van het voormalige hoofdkantoor van de ING Bank. Architectenbureau Elephant ontwikkelde samen met DGMR de innovatieve ontsluiting van de woontoren.

Gulden Feniks voor De Voortuinen, een project van Elephant en DGMR

Innovatieve ontsluiting

De transformatie van ING-gebouw naar appartementen in een toren met betonskelet was de jury opgevallen. ‘De architect heeft een nieuwe ontsluitingstypologie tot stand weten te brengen als voorbeeld voor vele transformatieopgaven’, zo luidde het oordeel. Samen met Elephant vonden wij een oplossing in het naar de buitenzijde verplaatsen van trappen en liften. Onze adviseurs onderzochten de consequenties voor brandveiligheid en adviseerden over gelijkwaardigheid voor de brandweerlift en de woningtoegangen. Elephant vroeg octrooi aan voor de innovatieve ontsluitingstypologie Coreless® die de basis vormt. Groot voordeel is een zeer gunstige verhouding tussen bruto- en netto-vloeroppervlak.

EDGE Amsterdam West

In de categorie Renovatie van de Gulden Feniks dingde nog een DGMR-project mee voor de winst. Uit de 39 inzendingen was EDGE Amsterdam West genomineerd, door de jury getypeerd als ‘opmerkelijk gezond en duurzaam’. Het gaat om een kantoorgebouw uit 1970 dat transformeerde naar een geavanceerd en duurzaam kantoor dat voldoet aan de hoogste eisen aan gezondheid, duurzaamheid en technologie. DGMR is als adviseur duurzaamheid en gezondheid trots op de bijdrage aan de uitstekende scores op het gebied van WELL en BREEAM.

Onze adviseurs

Erik Cremers

Adviseur bouwfysica

Duurzaamheid en Gezondheid

duurzaamheid | gezondheid | BREEAM | DGMR

Of het nu gaat om duurzaamheid, circulariteit of gezondheid, de ingenieurs en adviseurs van DGMR dagen opdrachtgevers uit om deze thema’s vanaf de start in het ontwerp te betrekken. Samen kijken we naar wat mogelijk en haalbaar is. En we vertalen ambities naar bijvoorbeeld Paris Proof, BREEAM, WELL of bouwfysische oplossingen.

duurzaamheid | gezondheid | BREEAM | DGMR

Up-to-date blijven?

Houd mij op de hoogte van de ontwikkelingen bij DGMR.