DGMR/Actueel en kennis/Nieuws/NEN-webinar met Gertjan Verbaan over de nieuwe maat voor daglicht

NEN-webinar met Gertjan Verbaan over de nieuwe maat voor daglicht

Hoe krijgen we voldoende daglicht in gebouwen? Tijdens het gratis daglichtwebinar van NEN op 11 maart aanstaande staat collega Gertjan Verbaan hierbij stil. Hij zoomt in op de nieuwe methode die bepaalt of er voldoende daglicht is.

Foto: Petra Appelhof

Daglichtfactor

Naar verwachting vanaf begin 2022 bepaalt de nieuwe Europese norm NEN-EN 17037 de hoeveelheid  daglicht in een gebouw.

Nu nog wordt de daglichtoppervlakte met de hand bepaald volgens de norm NEN 2057. Straks wordt de daglichtfactor bepaald met software die inzicht geeft in de verdeling van het daglicht over de hele ruimte. Deze nieuwe norm voegt ook richtlijnen toe voor zonlicht, uitzicht en bescherming tegen verblinding. Verder is er ook een NPR 4057 in ontwikkeling die later dit jaar uitkomt.

Hoe deze bepalingsmethode precies in elkaar zit, licht Gertjan Verbaan toe in het webinar van NEN op 11 maart vanaf 13.00 uur. Gertjan Verbaan is sinds kort ook voorzitter van de Normcommissie Verlichting bij NEN. Hij loopt graag voorop in de industrie en is dan ook goed op de hoogte van de huidige en toekomstige normen.

Mariëlle Aarts van de TU Eindhoven legt wetenschappelijk onderbouwd uit wat de effecten van daglicht op de mens zijn.

Aanmelden

NEN organiseert dit webinar op 11 maart 2021 van 13.00 tot 14.00 uur in samenwerking met de stichting Dutch Daylight en de Nederlandse Stichting voor Verlichtingskunde. Belangstellenden kunnen zich via de site van NEN registreren.

Terugkijken

Onze adviseurs

Gertjan Verbaan - DGMR

Gertjan Verbaan

Adviseur bouwfysica

Onze adviesdiensten

Wilt u weten op welke gebieden we u allemaal kunnen ondersteunen? Kijk bij onze adviesdiensten naar de expertise die u kunt inzetten om uw project tot een succes te maken.

Up-to-date blijven?

Houd mij op de hoogte van de ontwikkelingen bij DGMR.

  • Wanneer u op aanmelden drukt, gaat u akkoord met onze privacy policy.