DGMR/Actueel en kennis/Nieuws/Coachen voor winst Solar Decathlon

Coachen voor winst Solar Decathlon

Vandaag onthult het MOR-team van de TU Delft het prototype van een energieproducerend appartement na ingrepen in een inefficiënt kantoor. Adviseurs van DGMR geven de deelnemende studenten tweewekelijkse coachingssessies bouwfysica en duurzaamheid voor een succesvol ontwerp.

coaching MOR-student door DGMR

Energetisch onafhankelijk

Met het uiteindelijke prototype gaat het team van 54 studenten in juli 2019 naar Hongarije om mee te doen aan de Solar Decathlon. Tijdens deze internationale competitie strijden studententeams van over de hele wereld om een woning te bouwen die energetisch onafhankelijk is en gebruik maakt van zonne-energie. Het team Modulair Office Renovation (MOR) van de TU Delft is één van de zestien finalisten die hun inzending in Hongarije bouwen en twee weken lang testen.

Adviseurs van DGMR helpen het team toewerken naar een succesvolle bouw van het prototype. Voor bouwfysica, duurzaamheid en brandveiligheid beoordelen we de oplossingen die studenten aandragen. En we coachen de studenten om tot een zo goed mogelijk eindresultaat te komen. Het doel is het Delftse team te overtreffen dat in 2014 tijdens de Solar Decathlon maar liefst vijf prijzen won. Een bijzondere manier van kennisdeling en kennisontwikkeling voor DGMR, naast de interessante stage- en afstudeerplekken voor bijvoorbeeld Haagse Hogeschool, Hogeschool Rotterdam en TU Delft die we al jaren aanbieden.

Aanpak bestaand vastgoed

Het MOR-team speelt met hun ontwerp in op de problematiek in Nederlandse steden. Aan de ene kant de grote vraag naar woningen en aan de andere kant de leegstand van kantoorpanden. Het typische ontwerp van een kantoorpand met betonnen structuur is uitgangspunt voor een energieneutraal appartement met slimme (ontwerp)technische oplossingen. Na de competitie komt de replica bij The Green Village in Delft te staan.

 

MOR TUDelft Solar Decathlon
Bron: MOR TUDelft

Onze adviseurs

Gertjan Verbaan

Senior adviseur bouwfysica

Peter van de Leur

Adviseur brandveiligheid

Onze adviesdiensten

Wilt u weten op welke gebieden we u allemaal kunnen ondersteunen? Kijk bij onze adviesdiensten naar de expertise die u kunt inzetten om uw project tot een succes te maken.

Up-to-date blijven?

Houd mij op de hoogte van de ontwikkelingen bij DGMR.