DGMR/Actueel en kennis/Nieuws/Bouw van hout-hybride kantoor DPG Media gestart

Bouw van hout-hybride kantoor DPG Media gestart

Eind maart ging de bouw van het nieuwe kantoor van DPG Media in Ouder-Amstel officieel van start. Voor dit grootste hout-hybride kantoor van Europa adviseert DGMR het ontwerpteam over bouwfysica, brandveiligheid, akoestiek en BREEAM.

Hout-hybride kantoor van DPG Media Nederland Artist impression: Proloog | Team V Architectuur

Positieve impact

Een optimaal werkklimaat creëren en daarbij ook veel CO2-uitstoot voorkomen. Dat is de inzet bij Mediavaert, het nieuwe kantoor van DPG Media Nederland. Het duurzame gebouw van 46.000 vierkante meter is pionier op het gebied van houtbouw. Het gebouw heeft dankzij een innovatieve constructie en het buitengewoon groene ontwerp met plaats voor moderne werkplekken en vele daktuinen een overduidelijke positieve ecologische impact.

Met Mediavaert laat ontwikkelaar Being zien dat houtbouw ook in grote kantoren goed mogelijk én wenselijk is. Met dit fantastische project hoopt ze anderen te motiveren om de lat steeds hoger te leggen en omgevingen in te zetten om een positieve impact te creëren. Bij het ontwerp door Team V Architectuur is goed nagedacht over het welzijn van de medewerkers van DPG Media, onder andere door de enorme hoeveelheid licht. DPG Media beoogt een iconisch gebouw dat duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan.

De ambitie is om een certificaat BREEAM Outstanding te behalen. Onder andere als BREEAM-expert gaat DGMR aan de slag om dit doel te realiseren.

Ontwerp

Mediavaert wordt ontworpen door het Amsterdamse architectenbureau Team V Architectuur, in samenwerking met Arup, DGMR en DELVA Landscape Architecture/ Urbanism.

 

Mediavaert heet het nieuwe hout-hybride gebouw van DPG Media
Artist impression: Proloog | Team V Architectuur

Onze adviseurs

Antwan van Haaren - DGMR

Antwan van Haaren

Adviseur Duurzaamheid en gezondheid

Circulair bouwen voor de toekomst

Houten constructie van Triodos Bank, circulariteit in de bouw | DGMR

Samen kijken naar de haalbaarheid en toepassing van innovaties op het gebied van circulariteit. Zo ontstaan gebouwen die flexibel zijn en lang meegaan, waardoor we verspilling en sloop voorkomen.

Houten constructie van Triodos Bank, circulariteit in de bouw | DGMR

Up-to-date blijven?

Houd mij op de hoogte van de ontwikkelingen bij DGMR.

  • Wanneer u op aanmelden drukt, gaat u akkoord met onze privacy policy.