DGMR/Actueel en kennis/Nieuws/Bouw iconische Valley bereikt hoogste punt

Bouw iconische Valley bereikt hoogste punt

Met 103 meter heeft de iconische nieuwbouw Valley aan de Zuidas in Amsterdam het hoogste punt bereikt. We feliciteren EDGE, MVRDV en Bouwcombinatie Valley Amsterdam (BCVA is een samenwerking van G&S Bouw en Boele & van Eesteren) met deze mooie mijlpaal. En we zijn trots dat we met onder andere onze duurzaamheidsadviezen een bijdrage konden leveren. De utiliteitsfuncties krijgen een BREEAM Excellent-label en de woningen voldoen aan een GPR van 8.

Still uit The Topping out of Valley

Akoestiek

Op verzoek van ontwikkelaar EDGE en samen met architect MVRDV was DGMR vanaf het ontwerp betrokken als adviseur bouwfysica, akoestiek, brandveiligheid en duurzaamheid. Duurzaam en innovatief wonen en werken is de ambitie met dit multifunctionele gebouw aan de Zuidas. Valley bestaat uit drie torens met in totaal 198 appartementen.

In de centraal gelegen vallei en de opgangen liggen kantoren, retail en horeca met ondergronds een parkeergarage. Valley zal voor een groot deel publiek toegankelijk zijn. Zo komt op het hoogste punt van Valley een publiek toegankelijke skybar. De staalconstructie van deze opbouw is volledig losgekoppeld van de betonconstructie eronder, zodat de geluidsisolatie naar ondergelegen appartement optimaal is.

Brandveiligheid

In het brandveiligheidsconcept wordt binnen Valley optimaal gebruik gemaakt van de vallei. De twee trappen die de vallei ontsluiten zijn tegelijkertijd een veilige vluchtweg in de buitenlucht. Hierdoor kon in het lagere gedeelte van de torens een van de twee trappenhuizen in de torens achterwege blijven. En met aanvullende eisen voor de rookwerendheid van deuren was het niet nodig een overdrukinstallatie te installeren.

 

Onze adviseurs

Erik Cremers

Adviseur bouwfysica

Björn Peters

Adviseur Brandveiligheid

Onze adviesdiensten

Wilt u weten op welke gebieden we u allemaal kunnen ondersteunen? Kijk bij onze adviesdiensten naar de expertise die u kunt inzetten om uw project tot een succes te maken.

Up-to-date blijven?

Houd mij op de hoogte van de ontwikkelingen bij DGMR.