DGMR/Actueel en kennis/Nieuws/ARC20 Innovatie Award voor SAWA in Rotterdam

ARC20 Innovatie Award voor SAWA in Rotterdam

SAWA in Rotterdam ontving onlangs de ARC20 Innovatie Award. De jury vindt dit ontwerp van Mei architects inspirerend door de toepassing van hout en vernieuwend in de architectuur. Voor dit winnende project adviseert DGMR over bouwfysica en installaties.

Impressie van SAWA, winnaar van ARC20 Innovatie Award. DGMR voor bouwfysica en installaties Impressie: WAX

Installaties

Op de Lloydpier in Rotterdam staat straks een gebouw dat eruit ziet als een Indonesisch rijstveld. SAWA heeft getrapte terrassen die grotendeels door hout gedragen worden. Twee belangrijke thema’s waarover DGMR adviseert, zijn het geluid en de installaties in het gebouw.

Een goede opbouw van de houten vloer zorgt ervoor dat het contactgeluid wordt gedempt, waardoor de appartementen comfortabel zijn om in te verblijven. Verder wordt het gebouw zo installatiearm mogelijk opgezet, wat vraagt om slimme keuzes. Zo zorgen grote overstekken voor passieve zonwering en wordt gebruik gemaakt van CO2-gestuurde ventilatie.

Nice Developers & ERA Contour zijn opdrachtgever voor SAWA, dat door Mei architects and planners is ontworpen. Samen met onder andere Pieters Bouwtechniek werken we samen in het ontwerpteam.

Onze adviseurs

Gert-Jan Wesenbeek - DGMR

Gert-Jan Wesenbeek

Adviseur bouwfysica en installaties

Onze adviesdiensten

Wilt u weten op welke gebieden we u allemaal kunnen ondersteunen? Kijk bij onze adviesdiensten naar de expertise die u kunt inzetten om uw project tot een succes te maken.

Up-to-date blijven?

Houd mij op de hoogte van de ontwikkelingen bij DGMR.

  • Wanneer u op aanmelden drukt, gaat u akkoord met onze privacy policy.