DGMR/Actueel en kennis/Nieuws/A+++ voor getransformeerd gemeentehuis Woerden

A+++ voor getransformeerd gemeentehuis Woerden

Het duurzame, transparante en energiezuinige gemeentehuis van Woerden is deze week opgeleverd. Het getransformeerde gebouw ging van energielabel G naar A+++. Een mooi resultaat dat mede met adviezen van DGMR tot stand kwam.

Energiezuinige gemeentehuis Woerden Foto: Lucas van der Wee | cepezed

Op één na hoogste score

Het gesloten en donkere gemeentehuis van Woerden transformeerde naar een open gebouw met veel ruimte voor daglicht. Daarnaast beschikt het gasloze gebouw over een hoogisolerende gevel, warmte-koudeopslag en zonne-panelen. DGMR stelde het energielabel op, dat na de uitgebreide renovatie uitkomt op A+++. Dit is de op één na hoogst haalbare score.

Onder leiding van abcnova vertaalde DGMR het ontwerp van Architectenbureau cepezed in comfortabele oplossingen vanuit bouwfysica, duurzaamheid, akoestiek en brandveiligheid. De transformatie van het energiezuinige gemeentehuis wordt gekenmerkt door duurzaamheid. Alle bij de sloop vrijgekomen materialen zijn streng gescheiden afgevoerd en maar liefst 98% ervan wordt via een gecertificeerd verwerker hergebruikt.

Inmiddels is het gemeentehuis van Woerden in gebruik genomen. De officiële opening vindt plaats op 12 juni aanstaande.

 

Binnen in het energiezuinige gemeentehuis van Woerden

Onze adviseurs

Frank Jakobs

Senior adviseur brandveiligheid

Merlijn Huijbers

Kennis-en Innovatiemanager Bouwfysica en Duurzaam Bouwen

Onze adviesdiensten

Wilt u weten op welke gebieden we u allemaal kunnen ondersteunen? Kijk bij onze adviesdiensten naar de expertise die u kunt inzetten om uw project tot een succes te maken.

Up-to-date blijven?

Houd mij op de hoogte van de ontwikkelingen bij DGMR.