DGMR/Actueel en kennis/Klantverhalen/Omgevingsvergunning voor een veilig Avandis

Omgevingsvergunning voor een veilig Avandis

Wie zoals Avandis met alcoholische vloeistoffen werkt, heeft te maken met brandveiligheid en externe veiligheid. Advocatenkantoor Ekelmans & Meijer vroeg DGMR te ondersteunen bij het verder brengen van de vergunningsprocedure.

Sander Molkenboer van Avandis

Brandveiligheid en externe veiligheid

Toen Sander Molkenboer in 2017 directeur bij Avandis werd, liep het vergunningsproces al een aantal jaar. Nieuwe stappen moesten leiden tot de gewenste nieuwe omgevingsvergunning. Advocatenkantoor Ekelmans en Meijer zocht daarom een partij die niet alleen vakinhoudelijk goed op de hoogte is van brandveiligheid en externe veiligheid, maar ook goed weet om te gaan met het bevoegd gezag en helder communiceert.

 

 

Risicoanalyses en scenario’s

Voor DGMR begon de samenwerking met een second opinion voor een bouwaanvraag. Gaandeweg groeide de betrokkenheid met het maken van risicoanalyses en scenario’s om tot vergunning van de situatie bij Avandis te komen. We deden consistentiechecks, maakten PGS-documenten, schreven programma’s van eisen voor onder andere ethanoldetectie en keken naar het groeps- en plaatsgebonden risico. Transport, opslag en gebruik van alcoholische vloeistoffen vroegen om slimme en brand- en explosieveilige oplossingen in een draaiende fabriek.

Kennis delen, creatieve oplossingen bedenken en helder communiceren waren de kracht in de samenwerking tussen Avandis, Ekelmans & Meijer en DGMR. Dit leidde uiteindelijk tot de gewenste omgevingsvergunning die Avandis in staat stelt om haar ambities waar te maken.

Onze adviseurs

Michael Haas, adviseur brandveiligheid bij DGMR

Michael Haas

Senior adviseur Brandveiligheid en externe veiligheid

Onze adviesdiensten

Wilt u weten op welke gebieden we u allemaal kunnen ondersteunen? Kijk bij onze adviesdiensten naar de expertise die u kunt inzetten om uw project tot een succes te maken.

Up-to-date blijven?

Houd mij op de hoogte van de ontwikkelingen bij DGMR.