DGMR/Actueel en kennis/Klantverhalen/Duurzame transformatie van Rijnstraat 8

Duurzame transformatie van Rijnstraat 8

Vanaf de tenderfase was DGMR betrokken bij de ontwikkeling van Rijnstraat 8 voor bouwfysica, brandveiligheid, beveiliging en duurzaamheid. De samenwerking met OMA en BAM was een ‘snelkookpan’ voor duurzame oplossingen die tot een mooi resultaat geleid heeft.

Duurzame transformatie Rijnstraat 8

Architectonische kwaliteit

Uitdaging voor de duurzame transformatie van Rijnstraat 8 lag in het bedenken van oplossingen die pasten bij de architectonisch kwaliteit die het gebouw al bezat. Het oorspronkelijke gebouw was in zijn tijd al duurzaam. Dat het nu een energielabel A++ kreeg, is bijzonder te noemen. De serres aan de noord- en zuidzijde van het gebouw zorgen voor opwarming en koeling. Ook de kop van het gebouw kent veel glas, waardoor een prachtig zicht op de randstad ontstaat.

De brandveiligheid van deze serres was een uitdaging, omdat ze zo hoog zijn. Gebruik van sprinklers was daarom geen optie. Dankzij slimme berekeningen konden we dure brandscheidingen achterwege laten. Een later aangebracht kunstwerk is uiteindelijk brandwerend behandeld om de brandveiligheid te blijven garanderen.

 

Onze adviseurs

Michael Haas, adviseur brandveiligheid bij DGMR

Michael Haas

Senior adviseur Brandveiligheid en externe veiligheid

Onze adviesdiensten

Wilt u weten op welke gebieden we u allemaal kunnen ondersteunen? Kijk bij onze adviesdiensten naar de expertise die u kunt inzetten om uw project tot een succes te maken.

Up-to-date blijven?

Houd mij op de hoogte van de ontwikkelingen bij DGMR.