DGMR/Actueel en kennis/Nieuws/Start nieuwbouw Europees Medicijn Agentschap

Start nieuwbouw Europees Medicijn Agentschap

DGMR was aanwezig bij de markering van de start van de nieuwbouw voor het Europees Medicijn Agentschap (EMA) op de Zuidas. Samen met Bouwcombinatie EMA, bestaande uit Dura Vermeer en Heijmans, geeft DGMR vorm aan een comfortabel en veilig gebouw.

Met de plaatsing van een tijdcapsule in het boorgat van een funderingspaal werd eind mei de start van de nieuwbouw gemarkeerd. Bij de handeling waren de top van EMA, het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, de gemeente Amsterdam, het Rijksvastgoedbedrijf en de betrokken bouwpartners aanwezig. De bouwcombinatie is verantwoordelijk voor de bouw van het pand en 20 jaar onderhoud. Binnen het team adviseert DGMR over bouwfysica, akoestiek en (brand) veiligheid.

Tijdelijk onderdak

In een strakke tijdsplanning moet een comfortabel en veilig gebouw gerealiseerd worden dat medio november 2019 gereed moet zijn. Het EMA is nu nog gehuisvest in Londen. Op 1 april 2019 verhuist het EMA al vanuit Londen naar Amsterdam, en sommige medewerkers al eerder. Vanaf 1 januari 2019 zorgt Nederland voor tijdelijk onderdak in het Spark-gebouw in
Amsterdam Sloterdijk. Voor de renovatie trad DGMR ook voor dit pand als adviseur gezondheid en veiligheid op.

 

Onze adviseurs

Antwan van Haaren is WELL Sound Advisor

Antwan van Haaren

Senior Adviseur Bouwfysica, WELL Sound Advisory & WELL AP

Gertjan Verbaan

Senior adviseur bouwfysica

Onze adviesdiensten

Wilt u weten op welke gebieden we u allemaal kunnen ondersteunen? Kijk bij onze adviesdiensten naar de expertise die u kunt inzetten om uw project tot een succes te maken.

Up-to-date blijven?

Houd mij op de hoogte van de ontwikkelingen bij DGMR.