DGMR/Actueel en kennis/Nieuws/Succesvol WELL-event in De Rotterdam

Succesvol WELL-event in De Rotterdam

WELL zet gezondheid op de werkplek goed op de kaart, was de conclusie tijdens het WELL-event dat DGMR en BBA gisteren in De Rotterdam organiseerden.

WELL zet gezondheid op de werkplek goed op de kaart, was de conclusie tijdens het WELL-event dat DGMR en BBA gisteren in De Rotterdam organiseerden.

Een kleine honderd professionals uit de bouw lieten zich bijpraten over de WELL Building Standard en de toepassing ervan in de Nederlandse bouwpraktijk.  Ann Marie Aguilar (IWBI) benadrukte dat WELL een mooi middel is om gezonde gebouwen te realiseren. Sandra Gritti (OVG) en Charlotte Griffioen (MVSA) onderstreepten dit en waarschuwden WELL niet als vinklijstje te gebruiken. Het gaat om het achterliggende doel van de WELL-eisen. Als ontwikkelaar betrekt Gritti het liefste Human Resources bij het nadenken over gezondheid. Architect Griffioen gaf een inkijk in de afwegingen om WELL-features al dan niet in te vullen.

De WELL-presentaties in pdf

Praktische tips

De WELL AP’s vanuit DGMR en BBA, Antwan van Haaren en Tim Beuker, zoomden eerder in de middag in op de zeven onderdelen van WELL, zoals lucht, comfort, voeding en geestelijke gezondheid. In interactie met de zaal lieten ze zien dat heel wat winst te behalen is door na te denken over gezondheid. BBA-directeur Atze Boerstra sloot het event af door advocaat van de duivel te spelen en de sprekers uit te dagen sceptische geluiden uit de bouwwereld te weerleggen. Dagvoorzitter Paul van Bergen, directeur bij DGMR, sloot de discussie af door te vragen naar praktische tips om morgen met WELL te starten: ontwerp een gebouw met voldoende daglicht, een aantrekkelijke trap om beweging te stimuleren, voldoende groen en volledig toegankelijk voor minder validen.

Meer weten over WELL?

Ga naar de WELL-presentaties van het event.
Download onze whitepaper Naar een gezond gebouw met WELL.

Onze adviseurs

Antwan van Haaren is WELL Sound Advisor

Antwan van Haaren

Senior Adviseur Bouwfysica, WELL Sound Advisory & WELL AP

Paul van Bergen

Directeur en Senior adviseur Bouwfysica en duurzaamheid

Onze adviesdiensten

Wilt u weten op welke gebieden we u allemaal kunnen ondersteunen? Kijk bij onze adviesdiensten naar de expertise die u kunt inzetten om uw project tot een succes te maken.

Altijd up to date?

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Schrijf je in!