DGMR/Actueel en kennis/Whitepapers/Whitepaper videobellen op kantoor

Afstudeeronderzoek: Geluidsoverlast van videobellen

Door de coronacrisis zijn we gedwongen om vanuit thuis online te vergaderen, maar hebben we ook geleerd hoe handig dat is. Nu we weer terug op het werk zijn blijven we videobellen op kantoor inzetten. Online vergaderen heeft meerdere voordelen, maar het heeft ook nadelen. Eén van de mogelijke problemen is geluidsoverlast. Als twee mensen op één werkkamer zijn en ze hebben een online meeting, lijkt de kans op overlast toe te nemen.

Whitepaper over geluidsoverlast met videobellen op kantoor | DGMR

Akoestische effecten

Videobellen op kantoor is een mooi actueel thema waar Farah Alasadi, student aan de Haagse Hogeschool, zich het afgelopen jaar enthousiast op stortte. Ze voerde een onderzoek uit naar de effecten van videobellen in een kantoorruimte. En ze deed aanbevelingen voor maatregelen om de eventuele geluidsoverlast te beperken.

 


Download onze whitepaper


 

Afstuderen bij DGMR betekent veel ruimte krijgen om zelfstandig een onderzoek op te zetten en uit te voeren. Daarbij geholpen door de experts van DGMR. Studenten leveren niet alleen een onderzoeksverslag, maar vertalen hun bevindingen in een heuse whitepaper.

Onze adviseurs

Gertjan Verbaan

Senior adviseur bouwfysica

Erik Bogerd

Adviseur Bouwfysica en Akoestiek

Onze adviesdiensten

De Rotterdam - foto: Ossip van Duivenbode

Wilt u weten op welke gebieden we u allemaal kunnen ondersteunen? Kijk bij onze adviesdiensten naar de expertise die u kunt inzetten om uw project tot een succes te maken.

De Rotterdam - foto: Ossip van Duivenbode

Up-to-date blijven?

Houd mij op de hoogte van de ontwikkelingen bij DGMR.