DGMR/Actueel en kennis/Publicaties/Windrichting bepalend voor geluidsoverlast

Windrichting bepalend voor geluidsoverlast

Dat het na een kil Oranjefeest met een wind uit onverwachte richting klachten regende, hoeft geen verbazing te wekken, zeggen geluidsdeskundigen in koor. “Windrichting is heel bepalend”, stellen geluidsdeskundigen Dennis Sanders van DGMR in Arnhem en Erik Roelofsen van de Nederlandse Stichting Geluidshinder. Maar er zijn andere factoren die zorgen voor geluidsoverlast, zegt geluidsexpert Sanders.

Marco Bouman  |  De Gelderlander  |  29 april 2019

Geluidsoverlast door evenementen Bron: De Gelderlander

Toename van geluid

Collega Dennis Sanders ziet een toename van het aantal festivals tijdens het Arnhemse Oranjefeest. En wat ook bijdraagt aan de geluidsoverlast is dat op alle podia tegelijk activiteiten plaatsvinden. Daarnaast noemt hij in De Gelderlander ook de harde ondergrond van de binnenstad die geluid weerkaatst.

De lage tonen in muziek veroorzaken de meeste hinder, stelt hij. Door juist voor laagfrequent geluid dat op het publiek gericht is te werken, kan muziek zoveel mogelijk op feestterreinen zelf gehouden worden. Ook voor het terugdringen van hoge tonen zijn eenvoudige oplossingen beschikbaar. Ze kosten iets meer, maar voorkomen klachtenregens tijdens en na evenementen.

Lees het volledige artikel

Onze adviseurs

Dennis Sanders, DGMR

Dennis Sanders

Adviseur akoestiek en geluid

Onze adviesdiensten

Wilt u weten op welke gebieden we u allemaal kunnen ondersteunen? Kijk bij onze adviesdiensten naar de expertise die u kunt inzetten om uw project tot een succes te maken.

Up-to-date blijven?

Houd mij op de hoogte van de ontwikkelingen bij DGMR.

  • Wanneer u op aanmelden drukt, gaat u akkoord met onze privacy policy.