DGMR/Actueel en kennis/Publicaties/Onze opgave: het welzijn van Friese Poort

Onze opgave: het welzijn van Friese Poort

Onze opgave: het welzijn van Friese Poort

Friese Poort Zorg & Welzijn | DGMR

Waar kan de leeromgeving van Friese Poort slimmer en duurzamer? Vanuit die vraag ging DGMR-adviseur Rolf Drijfhout aan de slag. Het nieuwe gebouw Zorg en Welzijn van ROC Friese Poort moest niet alleen duurzaam, maar ook flexibel zijn. 

Wie Breeam meteen als uitgangspunt neemt, bekijkt vanaf het eerste ontwerp alle aspecten om tot een duurzaam gebouw te komen. “Dit is de manier waarop DGMR het liefst werkt”, geeft Rolf Drijfhout aan. Het is de puzzel die de eisen aan daglicht, geluid, milieu, comfort en flexibiliteit combineert tot een omgeving waar leerlingen en docenten graag verblijven en optimale prestaties leveren. Het leverde Friese Poort het certificaat Breeam Excellent op en nog belangrijker: tevreden gebruikers.

DGMR maakt voortdurend afwegingen om duurzaamheid te combineren met andere eisen, zoals de door het Friese ROC gevraagde flexibiliteit. “Dat begint al bij de constructie”, stelt Drijfhout. Welk type vloer is maximaal flexibel zonder veel in te leveren op duurzaamheid. En waar is dat weer te compenseren. Het nieuwe gebouw van Friese Poort heeft bijvoorbeeld een buitengevel van hout met een lage milieubelasting.

Uiteindelijk staat er nu een compact gebouw met een atrium dat veel daglicht binnenlaat. Samen met de vele open en transparante ruimtes geven ze een comfortabel gevoel, passend bij een onderwijsgebouw. 

Lees het volledig artikel 'Onze opgave: het welzijn van Friese Poort'.

Onze adviesdiensten

Wilt u weten op welke gebieden we u allemaal kunnen ondersteunen? Kijk bij onze adviesdiensten naar de expertise die u kunt inzetten om uw project tot een succes te maken.

Altijd up to date?

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Schrijf je in!

  • Wanneer u op aanmelden drukt, gaat u akkoord met onze privacy policy.