DGMR/Actueel en kennis/Publicaties/WELL voor frisse scholen

WELL voor frisse scholen

In Nederland staat een gezond binnenklimaat in scholen al jaren hoog op de agenda. Om hier invulling aan te geven, maken scholen veelvuldig gebruik van het Programma van Eisen (PvE) Frisse Scholen. Daarnaast hanteren veel scholen het vignet Gezonde School om een gezonde leefomgeving en leefstijl te bevorderen. Kunnen we voor scholen toch nog wat leren van WELL?

Tim Beuker, Froukje van Dijken, Antwan van Haaren | BBA en DGMR | oktober 2018

Foto: Michel Kievits

WELL als inspiratiebron

In dit artikel vergelijken we de eisen voor scholen uit WELL met de genoemde eisen die we in Nederland al hanteren voor gezonde en comfortabele schoolgebouwen.

Is het relevant voor scholen in Nederland om aan de slag te gaan met WELL? De WELL-benadering, die alle thema’s integraal meeneemt, is noodzakelijk voor een gezondheidsbevorderende leer- en leefomgeving. Het is zeker aan te bevelen om WELL te gebruiken als inspiratiebron voor het realiseren van een gezonde school.

Lees het volledige artikel

Onze adviseurs

Antwan van Haaren - DGMR

Antwan van Haaren

Adviseur Duurzaamheid en gezondheid

Onze adviesdiensten

Wilt u weten op welke gebieden we u allemaal kunnen ondersteunen? Kijk bij onze adviesdiensten naar de expertise die u kunt inzetten om uw project tot een succes te maken.

Up-to-date blijven?

Houd mij op de hoogte van de ontwikkelingen bij DGMR.

  • Wanneer u op aanmelden drukt, gaat u akkoord met onze privacy policy.