DGMR/Actueel en kennis/Publicaties/WELL-certificering maakt gebouwen tot gezondere omgeving

WELL-certificering maakt gebouwen tot gezondere omgeving

BBA: Wil je als adviseur of installateur met WELL-certificering aan de slag, zorg dan dat je in gesprek gaat met je opdrachtgever over gezondheid.

WELL voor een gezondere omgeving | DGMR

Sinds enkele decennia leggen we veel nadruk op het ontwerpen van energiezuinige gebouwen. Maar zijn we daarbij het belangrijkste doel van een gebouw of een woning uit het oog verloren? Creëren en bouwen we nog wel de meest gezonde en veilige leef- en werkomgeving? Met de komst van WELL-certificering gaat de aandacht in elk geval weer naar die aspecten waaraan gebruikers en bewoners de meeste waarde hechten. Een omgeving waarin het goed toeven is.

Onder andere Atze Boerstra en Tim Beuker van onze dochteronderneming BBA Binnenmilieu komen aan het woord: “Wil je als adviseur of installateur met WELL-certificering aan de slag, zorg dan dat je in gesprek gaat met je opdrachtgever over gezondheid. De normen die WELL-certificering stelt, zijn echt zeer wetenschappelijk en met de laatste medische inzichten opgesteld. Daar zit veel wetenschap achter.”

Groter rendement

“En voor de meeste organisaties geldt dat een besparing op ziekteverzuim en het vergroten van het welzijn van medewerkers een veel groter rendement oplevert. Daarmee verhoog je namelijk de productiviteit van mensen. Dat levert veel meer op dan die laatste procenten energiebesparing die je met een zeer zuinig gebouw kunt realiseren.”

Lees het volledige artikel ‘WELL-certificering maakt gebouwen tot gezondere leef- en werkomgeving’.

 

Onze adviseurs

Antwan van Haaren

Adviseur Duurzaamheid en gezondheid

Onze adviesdiensten

Wilt u weten op welke gebieden we u allemaal kunnen ondersteunen? Kijk bij onze adviesdiensten naar de expertise die u kunt inzetten om uw project tot een succes te maken.

Altijd up to date?

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Schrijf je in!

  • Wanneer u op aanmelden drukt, gaat u akkoord met onze privacy policy.